Súhrn medzinárodného spravodajstva
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Súhrn medzinárodného spravodajstva - 28. januára - 14.30

PARÍŽ - Viaceré krajiny sľúbili Ukrajine spolu 321 tankov. Oznámil to v piatok ukrajinský veľvyslanec vo Francúzsku Vadym Omeľčenko.

BERLÍN – Po prísľube dodať Ukrajine tanky Leopard 2 nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu občanov uisťoval, že jeho vláda pri svojich rozhodnutiach vždy zohľadňuje bezpečnosť Nemecka.

JERUZALEM – Najmenej dvoch ľudí zranil ozbrojenec, ktorý v sobotu dopoludnia spustil streľbu vo východnom Jeruzaleme. Oznámila to izraelská záchranná služba. Útočníka neskôr identifikovali ako bol 13-ročného Palestínčana.

BRUSEL - Európska únia v sobotu upozornila na zvyšujúce sa násilie v Izraeli a na ním okupovaných územiach. Takisto vyzvala túto krajinu, aby smrtiacu silu používala len ako poslednú možnosť.

SOUL – Severná Kórea odsúdila rozhodnutie Washingtonu dodať Ukrajine tanky s tvrdením, že Spojené štáty takto rozširujú zástupnú vojnu s cieľom zničiť Rusko.

NAÍ DILLÍ – Dve indické stíhačky sa v sobotu zrútili počas vojenských cvičení v strednej časti krajiny. O život prišiel jeden pilot a ďalší dvaja utrpeli zranenia, oznámili indické vzdušné sily.

Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme