RUKA V RUKE! Pavel zatelefonuje Zelenskému, chce ísť na Ukrajinu spolu s Čaputovou
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Novozvolený český prezident Petr Pavel v nedeľu zatelefonuje ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Navrhne mu, že by na Ukrajinu vycestoval spoločne so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

Čaputová, ktorá po Pavlovom volebnom víťazstve prišla v sobotu popoludní do jeho volebného štábu, túto myšlienku podľa neho uvítala.

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb v ČR so ziskom 58,32 percenta hlasov. Porazeného kandidáta Andreja Babiša, expremiéra ČR a predsedu hnutia ANO, podporilo 41,67 percenta voličov. Volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb dosiahla 70,25 percenta.

Mandát súčasného prezidenta Miloša Zemana končí 8. marca, následne by mal byť inaugurovaný nový prezident Petr Pavel.

Blaha po prezidentských voľbách: Úprimnú sústrasť, českí bratia
V Česku, žiaľ, vyhrala vojna a prehral mier. Vyjadrujem bratom Čechom úprimnú sústrasť. Takto sa vyjadril na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. Česko bude mať na čele štátu vojaka, ktorý ženie národ do vojny proti Rusku,... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme