Prišla sezóna "lovu Leopardov"
29 | 01 | 2023 I Milan Laca

Rusko vypisuje odmenu 1 milión rubľov za ukoristený tank Leopard.

Ruskí vojenskí spravodajcovia ohlásili začiatok "sezóny lovu nemeckých tankov Leopard", ktoré  dodajú na Ukrajinu, informuje spravodajca Donbass Today .

Odmeny

Telegramový kanál „Operácia Z: Ruské jarné vojenské zbory“, uverejnil príspevok v ktorom vypísali odmeny za prvé ukoristené  a prvé zničené tanky Leopard:

▪️1 milión za prvý ukoristený tank;
▪️500 tisíc za prvý zničený.

Kanál uvádza, že na peňažnú odmenu sa poskladajú vlasteneckí podnikatelia. Nemecké tanky by, podľa nich, mali dostať Ukajinci  v marci.

CHCEM ŽIŤ: Ukrajinská horúca linka, ktorá nabáda Rusov, aby sa vzdali
Ukrajinská vláda tvrdí, že viac ako 6 500 ruských vojakov sa už snažilo vzdať sa prostredníctvom na mieru šitej horúcej linky „Chcem žiť“, pričom call centrum bolo údajne nedávno presunuté na tajné miesto, aby sa predišlo zasahovaniu Moskvy,... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďalšia ponuka

Odmenu za ukoristený tank Leopard, alebo Abrams vypísala aj firma Fores zo Sverdlovského regiónu. Vojaci, ktorí ako prví ukoristia ​​alebo zničia nové západné tanky, dostanú 5 miliónov rubľov. Peniaze majú byť odmenou za splnenie ťažkej bojovej misie.

Problémy? 

Americký tank M1 Abrams má „veľa problémov“, vyhlásil plukovník americkej armády vo výslužbe Douglas McGregor na YouTube kanáli Judging Freedom. Za jeden z hlavných  označil McGregor motor s plynovou turbínou. „Toto je katastrofa. Ako pre spotrebu paliva, tak aj pre blato, piesok a iné skutočnosti. Tento motor je určený pre lietadlá, na použitie v nadmorskej výške 15 000 stôp, nie na zemi.  

Nehospodárny 

McGregor pripomenul aj nedávne vyhlásenie námestníka amerického ministra obrany Colina Kahla, podľa ktorého "M1 je veľmi nehospodárne vozidlo, má vysoké nároky na údržbu, pre Ukrajincov je príliš komplikované a nepomôže im."

Abrams

M1 Abrams je hlavný americký bojový tank. Vyrábajú ho od roku 1980. Vlastní ho  americká armáda a námorníctvo, ale aj ozbrojené sily Egypta, Austrálie, Maroka a mnohých štátov Blízkeho východu. M1 Abrams je v súčasnosti jedným z najťažších tankov, jeho bojová hmotnosť presiahla 62 ton.

Ukrajinský tankový guláš
Ukrajina čelí logistickým problémom pri príjme tankov. Západní partneri prisľúbili Ukrajine rôzne modely tankov, ktoré však majú rôzne dodacie podmienky a jedinečné logistické prekážky. Tvrdia to merické noviny The Washington Post, ktoré sa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!