OBROVSKÉ ŠŤASTIE PETRA PAVLA! Generál vyhral. A v TV padla hrozba
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Veľmi rýchlo po začiatku sčítania hlasov sa na čelo druhého kola prezidentskej voľby dostal Petr Pavel. Odhad agentúr dokonca hovorí o rekordnom zisku, ktorý by mal dosiahnuť, informujú Parlamentní Listy.

 

Po pol tretej sa na televízii CNN Prima NEWS a v ďalších médiách objavil odhad agentúry STEM. Podľa neho mala byť volebná účasť rekordná, rovnako ako zisk Petra Pavla. Prieskum mu veštil 58,01 percenta, čo by bol najväčší percentuálny zisk, aký kedy prezidentský kandidát získal.

Podľa sčítaných hlasov bol v tej chvíli pomer percent 53 : 47 v Pavlov prospech. Podľa politológa Thomasa Kulidakisa by tento výsledok znamenal obrovské šťastie Petra Pavla.
 

„Mal by šťastie, že proti nemu stál Andrej Babiš a že toľko voličov hlasovalo proti Andrejovi Babišovi, pretože nemožno povedať, že by toľko zaujal,“ myslel si expert v štúdiu CNN Prima NEWS.

Andrej Babiš je na porážku dobre pripravený, myslí si Lenka Zlámalová, ktorá sedela vedľa neho. Podľa nej vedel dlho dopredu, že nemá príliš veľkú šancu vyhrať.

„On fakticky chcel hlavne udržať a posilniť svoju značku do snemovných volieb 2025,“ myslí si expertka Echa.

A teraz sú podľa nej dve možnosti. Buď sa mu ÁNO začne pod rukami rozpadať, alebo to naopak opozičné hnutie stmelí a nakopne.

Kulidakis súčasne varoval, aké dôsledky začínajú mať voľby do medziľudských vzťahov.

„To by sme mali pomenovať ako problém. Napríklad aj tým, že v médiách sa začnú dôsledne oddeľovať spravodajstvo a komentáre,“ predložil nápad na upokojenie emócií. Moderátori CNN prima NEWS uisťovali, že u nich sa to samozrejme robí.

VOĽBY V ČESKU: Kto vedie podľa prvých sčítaných hlasov?
Českí voliči v piatok 27.1. a v sobotu rozhodovali o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš. Dvaja kandidáti Pavel vyhral prvé kolo... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Zhruba v tom čase poslanec ÁNO Robert Králíček v štábe na pražskom Chodove vyhlasoval, že stále verí v Babišovo víťazstvo.

O chvíľu neskôr sa novinárom vyjadril podpredseda snemovne Karel Havlíček: Podľa neho je volebná účasť dobrá a dáva obom kandidátom mandát na ďalšiu verejnú činnosť. „Hnutie ÁNO posilnilo, nech už to dopadne akokoľvek. Je pravdou, že mladí voliči nikdy neboli našou silnou základňou. Ten obrovský počet voličov, ktorí Andreja Babiša podporili, sú pre nás obrovským záväzkom,“ uviedol Karel Havlíček.

Ten tiež pripomenul, čím všetkým musel Andrej Babiš v kampani prejsť. Pri tom spomenul historku o „pošukovi od Pirátov“, ktorý v kostýme čerta poskakoval na Babišovom mítingu a desil divákov.

Po pätnástej hodine sa pomer sčítaných hlasov vychyľoval čoraz viac v prospech generála a jeho percentuálny zisk prekročil 55 percent.

Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme