Dobrá voľba má PODMIENKU: Jedine vláda bez Smeru a OĽaNO!
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení chce rokovať o spájaní síl. Nechce rozbíjať hlasy a chce ísť do parlamentných volieb s partnermi. Podmienkou strany je vytvorenie vlády bez lídra Smeru-SD Roberta Fica a lídra OĽANO Igora Matoviča aj dohoda na základnom obsahu. Strana zároveň apeluje, aby sa predčasné voľby konali ešte do leta.

Voľby do leta

Podpredseda strany Rado Baťo vyzval na sobotnej tlačovej konferencii politikov stredopravého priestoru, aby nenaťahovali rokovania o spájaní. Treba sa dohodnúť na ponuke pre voličov, aby mohla vzniknúť vláda bez Smeru-SD a OĽANO. Stretol sa s nezaradeným poslancom Miroslavom Kollárom i expremiérom Mikulášom Dzurindom, ktorí sú tvárami nového projektu Modrá koalícia. Chce, aby sa viac rozprávalo o výsledkoch rokovaní a menej o procese.

ZVOLEBNIEVA SA! Chce vzniknúť šesť nových politických strán
Na Slovensku chce vzniknúť aktuálne šesť nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Medzi vznikajúcimi stranami je projekt europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej s názvom Jablko,... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Drucker predsedom nechce byť

Strana bude mať snem najneskôr v polovici marca, kde sa má potvrdiť ďalšie smerovanie a to, v akej forme pôjde do volieb. Šéf strany Tomáš Drucker zároveň zopakoval, že nebude kandidovať na predsedu strany.

Zmena štýlu vlády podľa strany nie je možná, ak v nej bude fungovať Matovič alebo ak bude dočasne poverený premiér Eduard Heger tvrdiť, že Matovič je jeho najbližší spolupracovník. "S Igorom Matovičom sa nemáme o čom rozprávať a v prípade, ak by mal niekto ďalší z OĽANO záujem sa spájať, pre nás bude kľúčovou podmienkou to, či je alebo nie je ochotný naďalej spolupracovať s Igorom Matovičom," ozrejmil Baťo a dodal, že Heger sa musí rozhodnúť, kam chce patriť.

Preč s Lengvarským

Projekt výstavby nemocnice Rázsochy je podľa strany obrazom manažérskeho chaosu a zlyhania. Drucker vyzval Hegera, aby sa s prezidentkou Zuzanou Čaputovou dohodol na tom, čo je potrebné urobiť, aby sa zintenzívnila robota na projekte. Za dôležité považuje vymenovať človeka zodpovedného za vedenie projektu výstavby. Parlamentný zdravotnícky výbor by mal podľa neho žiadať od dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) konkrétne plány a úlohy.

Heger ZVOZIL Denník N: VOČI KLAMSTVU SA MUSÍM OHRADIŤ!
Čo si myslí o denníku N či SME expremiér Igor Matovič je verejne známe. V sobotu sa však k nemu pridal aj umiernenejší dočasne poverený premiér Eduard Heger. Podľa predsedu vlády totiž denník N KLAME! Lepšiu reklamu by si denník N ani... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme