Čaputová V ŠTÁBE PAVLA zožala ovácie: „Zvíťazila nádej!“
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová blahoželala Petrovi Pavlovi k zvoleniu za nového českého prezidenta. Na twitteri napísala, že sa teší na spoluprácu, spoločné stretnutia a iniciatívy. S gratuláciou prišiel aj nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, blahoželania prišli už aj z veľvyslanectva USA, Veľkej Británie či Litvy, informuje český Blesk.

Osobná gratulácia Čaputovej
„Spolu s Vami zvíťazila nádej, že slušnosť a pravdivosť môžu byť silou,“  uviedla Čaputová.
 

„Pán zvolený prezident, milí priatelia, myslím, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci a práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba hlavy štátu nesporne takou veľkou chvíľou je,“ hovorila Čaputová priamo v štábe Pavla v pražskom Karlíne. 

Ocenila Pavla, že ctí demokratické hodnoty a jeho sila pramenná v pokoji. „Vaše víťazstvo je zároveň víťazstvom nádeje, nádeje na to, že slušnosť a pravdomluvnosť nie je slabosťou, ale je silou, ktorá môže viesť k víťazstvu. A to dokonca aj v politike. Zároveň prajem celej Českej republike, aby sa dnes necítil nikto ako porazený, aby ste dnešok brali ako nový začiatok a ako príležitosť na spoluprácu,“ dodala Čaputová.

 

 

Ku gratulantom sa pripojil aj slovenský premiér Eduard Heger. „ Zvíťazili hodnoty novembra 1989, pokoj, súvaha, slušnosť, cieľavedomosť. Zvíťazilo hľadanie riešení nad rozsievaním nenávisti. Zvíťazilo spojenectvo a spolupatričnosť nad sebectvom. Teším sa na spoluprácu, “ uviedol na twitteri.

OBROVSKÉ ŠŤASTIE PETRA PAVLA! Generál vyhral. A v TV padla hrozba
Veľmi rýchlo po začiatku sčítania hlasov sa na čelo druhého kola prezidentskej voľby dostal Petr Pavel. Odhad agentúr dokonca hovorí o rekordnom zisku, ktorý by mal dosiahnuť, informujú Parlamentní Listy. Po pol tretej sa na televízii CNN Prima... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme