Bol to najväčší hrdinský čin jej života, ďakoval Pavel svojej žene. Tá výhru manžela oplakala
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Bol to najväčší hrdinský čin jej života, ďakoval v sobotu na tlačovej konferencii víťaz prezidentských volieb Petr Pavel svojej žene Eve. Tá výhru svojho manžela oplakala. Pavol tiež zdôraznil, že sa Česko musí vrátiť k hodnotám. „Ale nezvládnem to sám. Máme na to,“ burcoval Čechov pri prvom prejave. Informuje o tom CNN prima news.

Petr Pavel vyhral v druhom kole prezidentské voľby nad Andrejom Babišom (ÁNO). Keď bolo sčítaných 88,44 percenta hlasov, generálovi vo výslužbe pripadlo 56,97 percent.

„Veľmi rád by som poďakoval všetkým, ktorí ma volili, ale aj tým, ktorí ma nevolili, ale prišli k voľbám. Dali tým jasne najavo, že ctia demokraciu a dbajú na to, ako bude táto krajina vyzerá,“ uviedol na tlačovej konferencii po sčítaní hlasov Pavel.

Zároveň poďakoval svojej žene Eve. „Bol to najväčší hrdinský čin jej života,“ zdôraznil. Tá na pódiu stála po jeho boku a výhru svojho manžela oplakala.

Pavel: Vyhrali dôstojnosť, rešpekt a pokora

„Mnohí voliči sa cítia sklamaní, že ich favorit nevyhral, ​​ale vnímam to, že v tejto krajine nie sú porazení voliči, vyhrali hodnoty ako dôstojnosť, rešpekt a pokora,“ pokračoval Pavel.

Zdôraznil, že je presvedčený, že tieto hodnoty zdieľa väčšina ľudí a že sa vráti na Hrad a do politiky. „Som pripravený svojou službou tieto hodnoty vrátiť. Ale nezvládnem to sám, musíme spoločne presvedčiť všetkých občanov tejto krajiny, že návrat k týmito hodnotám nám pomôže výrazne zlepšiť kvalitu života v tejto krajine. Nebude to jednoduché, ale nie je to nemožné,“ burcoval Čechy za hlasného potlesku svojich podporovateľov.

Nový český prezident tiež varoval, že krajina bude čeliť mnohým problémom. „Je potrebné, aby sme ich boli schopní riešiť spoločne ako jedno spoločenstvo. Spoločenstvo je teraz zranené prezidentskou kampaňou, krízou, ktorou prechádzame, ale aj štýlom politiky, ktorý v tejto krajine prevažoval, politikou konfrontácie. To sa musí zmeniť,“ apeloval. „Máme na to a dokážeme to,“ verí.

OBROVSKÉ ŠŤASTIE PETRA PAVLA! Generál vyhral. A v TV padla hrozba
Veľmi rýchlo po začiatku sčítania hlasov sa na čelo druhého kola prezidentskej voľby dostal Petr Pavel. Odhad agentúr dokonca hovorí o rekordnom zisku, ktorý by mal dosiahnuť, informujú Parlamentní Listy. Po pol tretej sa na televízii CNN Prima... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme