Akadémia Ozbrojených síl prijme na budúci akademický rok 157 študentov
29 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Akadémia Ozbrojených síl (AOS) M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši plánuje v budúcom akademickom roku prijať 157 študentov. Termín uzávierky prihlášok je do 28. februára. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kakaščíková.

"Akadémia poskytuje vysokoškolské štúdium vo všetkých troch stupňoch vzdelávania (bakalárske, inžinierske/magisterské a doktorandské) v akreditovaných študijných programoch bezpečnosť a obrana štátu, elektronické zbraňové systémy, vojenské spojovacie a informačné systémy, zbraňové systémy, zbrane a ich súčasti," uviedla hovorkyňa.

AOS poskytuje kvalitné, medzinárodne porovnateľné vzdelanie v oblasti obrany a vojenstva, zabezpečuje vojenskú prípravu a výcvik budúcich dôstojníkov, realizuje výskum a vývoj a garantuje rozvoj vied v oblasti obrany štátu a vojenských technológií.

"Okrem toho na základe zmluvy o spolupráci môžu kadeti AOS študovať aj na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. V rámci bakalárskeho študijného programu je v ponuke riadenie letovej prevádzky, pilot či letecká a kozmická technika. Pre záujemcov o druhý stupeň vysokoškolského štúdia na TUKE je k dispozícii program manažérstvo leteckej dopravy a letecké a kozmické inžinierstvo," pripomenula hovorkyňa.

Kotlebovo MEGA FAUX PAS: Šíril hoax, dostal poza uši! (VIDEO)
V piatok podvečer sa slovenským Facebookom začala šíriť správa, že policajný prezident je hospitalizovaný. Netrvalo dlho a sám Štefan Hamran na tento hoax zareagoval videom. Pôvodcom správy je stránka Mariána Kotlebu, predsedu ĽS NS. Kotleba sa... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme