Voliči POZOR! Za TOTO hrozí pokuta
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Referendum: Nesprávne upravený lístok si volič nenecháva, za odnášanie je pokuta!

Ak sa volič pri vypĺňaní hlasovacieho referendového lístka pomýli, môže požiadať okrskovú volebnú komisiu o nový. Nesprávne upravený lístok si nenecháva, má ho odložiť na určené miesto, inak mu hrozí pokuta 33 eur. Vyplýva to z informácií zverejnených na webstránke ministerstva vnútra.

"Volič je povinný odložiť nesprávne upravený hlasovací lístok do zapečatenej schránky na odloženie nepoužitých alebo nesprávne upravených hlasovacích lístkov, inak sa dopustí priestupku, za ktorý mu bude uložená pokuta 33 eur," píše sa na webe.

Na Slovensku sa koná deviate referendum v histórii samostatnej SR. Ľudia sa v ňom môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.

AK BY TOTO REFERENDUM BOLO ZBYTOČNÉ, NESNAŽILI BY SA MU TAK URPUTNE ZABRÁNIŤ
Je až úsmevné, ako sa s blížiacim začiatkom referenda zvyšovala nervozita, panika a agresivita tých, ktorí sú proti jeho konaniu. Takto sa zamyslel vo svojich statusoch historik a politický analytik Eduard Chmelár. A nedá sa inak, iba s ním... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme