Bidenov "darček" Rusku
18 | 01 | 2023 I Milan Laca

The Washington Times: Bidenova globálna chyba pomohla Rusku dramaticky zvýšiť jeho príjmy.

Politika amerického prezidenta Joea Bidena v oblasti energetiky umožnila Rusku výrazne zvýšiť príjmy z predaja ropy, uhlia a plynu. Píšu o tom Washington Times.

Rusi sa tešia

Ako napísali noviny, Rusko získalo v roku 2022 viac príjmov z predaja energetických zdrojov ako rok predtým. V tomto roku, ako predpovedajú odborníci, ktorých denník oslovil, tieto tržby vzrastú o tretinu.

Šéfka Európskej komisie oznámila desiaty balík sankcií voči Rusku
Šéfka EK von der Leyenová oznámila plány EÚ na zavedenie desiateho balíka protiruských sankcií. Povedala, že nový balík opatrení sa zameria najmä na odstránenie medzier v už prijatých opatreniach. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

USA nevedia ako ďalej

Spojené štáty vyhlásili zákaz dovozu energetických zdrojov z Ruska skôr ako Európska únia, píše denník. Podľa neho to bola globálna chyba amerického prezidenta Joea Bidena: USA nerozvíjajú vlastnú ťažbu, čo vedie k vyšším cenám energií vo svete a hrá to do karát Rusku, píše The Washington Times.

Export sa opláca

Čo sa týka exportu energetických zdrojov, americké ropné a plynárenské korporácie sa v zásade nemajú na čo sťažovať. Ten istý plyn predávajú do Európy niekoľkonásobne drahšie ako vlastným spotrebiteľom. Takže otázka zvýšenia produkcie ropy a plynu pre nich vo všeobecnosti nie je naliehavá.

Stagnujú

Noviny objasňujú, že Spojené štáty, napríklad, neinvestujú do nových ropných vrtov a budovania nových ropovodov. Americké palivo by mohlo nahradiť ruské na svetovom trhu. Noviny to nazývajú „nesprávnym odhadom“ hlavy Spojených štátov a Bidenova energetická politika je „krátkozraká“.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme