VIDEO: Rozbitá vládna moc to s predčasnými voľbami nemyslí vážne, tvrdí R. Fico
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalé strany koalície napriek utorkovým vyhláseniam reálne nechcú, aby sa konali predčasné parlamentné voľby. Na utorkovom tlačovom brífingu to vyhlásil predseda strany Smer-SD Robert Fico, jedinú reálnu možnosť, ako dospieť k predčasným voľbám, vidí naďalej v referende.

"Natoľko poznáme členov rozbitej vlády, vieme, že nebude žiadna zmena ústavy umožňujúca konanie predčasných parlamentných volieb," skonštatoval Fico, ktorý mieni, že situácia skôr bude smerovať k odovzdaniu moci prezidentke, možnej úradníckej vláde a konzervovaniu chaotického stavu až do termínu riadnych volieb.

Za jedinú reálnu cestu, ako vyvolať predčasné parlamentné voľby, považuje sobotňajšie (21. 1.) referendum. "Toto referendum nadobúda po utorkových vyhláseniach obrovský význam," zdôraznil Fico. Preto od predstaviteľov koalície, v prípade, že to myslia s predčasnými voľbami vážne, očakáva, že vyzvú na účasť v referende. Na taký istý krok vyzval Fico i hlavu štátu.

Prezidentka: Od NRSR očakáva do konca januára rozhodnutia k predčasným voľbám
Ak Národná rada SR do konca januára neprijme rozhodnutia smerujúce k predčasným parlamentným voľbám, prezidentka SR Zuzana Čaputová je pripravená postupovať podľa svojich ústavných kompetencií. Hlava štátu to oznámila v reakcii na utorkové... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme