Štúdia dokazujúca zlyhanie vlády šokovala Slovákov! Prišl kritika a Dolinková sa rozhodla reagovať
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Štúdia, ktorá šokovala Slovákov! Vláda počas covidu totiž totálne zlyhala. Za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) sa však vyjadril, že závery štúdie sú podľa nich zavádzajúce.Štúdia údajne vykazuje vážne metodologické nedostatky, najmä ignoruje epidemiológiu a základné mechanizmy šírenia infekčných chorôb. Na toto vyhlásenie sa rozhodla reagovať členka Hlasu Zuzana Dolinková.

Ak by vláda na čele s Igorom Matovičom a neskôr s Eduardom Hegerom zaviedla na Slovensku opatrenia, ako zaviedlo napríklad Dánsko, podľa štúdie sa mohlo potenciálne zachrániť až 21 000 životov. Informovala o tom verejnoprávna RTVS. Správy sa chopil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Oznámil, že preverí, či nedošlo k takému konaniu, ktoré by mohlo viesť k trestnoprávnej zodpovednosti.

„Vláda nesie vinu za obete Covidu. Takýto záver jednoznačne vyplýva zo štúdie, ktorú zverejnili odborníci,“ píše Dolinková (Hlas-SD) na Facebooku. Zdôrazňuje najmä, že súčasná vládna koalícia pod vedením dvojice Matovič a Heger je podľa odborníkov spoluzodpovedná za smrť viac ako 26 000 ľudí. "Ak by vedenie štátu skutočne počúvalo odborníkov na Slovensku a v zahraničí - mohli zachrániť viac ako 20 000 životov."

Podotýka, že v záplave politických nechutností týchto dní si túto štúdiu takmer nikto nevšimol. Dolinková poukazuje na rozhovor poslanca Erika Tomáša (Hlas- SD) v diskusnej relácií Na telo, kde bol hosťom spoločne s bývalým ministrom financií Igorom Matovičom.

RANA pre manažment pandémie! GP preverí súvislosti s nadúmrtnosťou
Generálna prokuratúra (GP) SR preverí, či v súvislosti s manažmentom pandémie ochorenia COVID-19 nedošlo ku konaniu alebo opomenutiu konania, ktoré by zakladalo trestnú zodpovednosť. TASR o tom informoval hovorca prokuratúry Dalibor Skladan, ktorý... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Členka strany vyzdvihla Tomášov postoj, kedy exministra v priamom prenose obvinil zo zbabraného manažovania pandémie a zo zbytočnej smrti tisícky obetí na Slovensku. V relácií Na telo mu tak spomínanú štúdiu ukázal. "V záplave politických nechutností týchto dní si túto štúdiu takmer nikto nevšimol. V nedeľu ale môj kolega Erik Tomáš najdôležitejšie fakty naservíroval v diskusii Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza Matovičovi priamo tvárou v tvár."

Zdroj: FB Dolinková

Reakcia Dolinkovej na ÚZDS

Dolinková tiež informovala, že práve po politickom debakli expremiéra a exministra financií sa ozval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Údajne, štúdia ktorá celé týždne nikomu nevadila je chybná a pripomína, že vedením tohto úradu je poverená nominantka OĽANO a bývalá poradkyňa premiéra v demisii Eduarda Hegera. “Deň po politickom debakli expremiéra a exministra financií sa ozval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, že štúdia ktorá celé týždne nikomu nevadila – je údajne chybná. A môžeme hádať, ktože je šéfom tohto úradu??? Správne – nominantka OĽANO – bývalá poradkyňa premiéra v demisii Eduarda Hegera. Takto sa zjavne riadi štát – čo si Matovič a Hegerom zmyslia – to ich nominanti urobia,” píše Dolinková.

Spomínaná analýza

Analýzu zverejnila poradenská firma špecializovaná na zdravotníctvo Pažitný & Kandilaki. Autormi sú Peter Pažitný, Daniela Kandilaki, Ľubica Löffler a Rudolf Zajac. Podľa autorov štúdie Slovensko bolo počas prvej vlny premiantom. „Tvrdý lockdown zavedený od takmer prvého dňa pandémie priniesol očakávané výsledky. Druhá a tretia vlna však dopadli katastrofálne,“ uvádzajú podľa RTVS autori štúdie.

Môžu TRESTNE STÍHAŤ za pandémiu Matoviča a spol.? V Česku už podobný prípad riešili
Štúdia šokovala Slovákov! Vláda počas covidu totiž totálne zlyhala. Až 21 tisíc úmrtiam sme sa mohli vyhnúť. A za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti oznámil, že... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme