Andrej Danko definuje dnešnú deštrukciu štátu
18 | 01 | 2023 I Eka Balašková

Predseda SNS Andrej Danko je známy aj svojimi výrokmi o deštrukcii Slovenska. Súčasnú formu deštrukcie vidí v neustálych svároch, ktoré vládna koalícia rieši už tri roky. Preto vyzýva k vytvoreniu opozičného bloku. A k účasti na referende.

To sa bude na Slovensku konať už v túto sobotu. Referendum pritom nie je len nejaké vyjadrenie si názoru, upozorňuje JUDr. Drgonec. Danko vysvetľuje, ako postupuje deštrukcia Slovenska a čo mieni Slovenská národná strana robiť proti tomu, aby bolo Slovensko úplne zničené.

Demokracia ako slovo

"Na Slovensku existujú slová o demokracii, existujú vety o demokracii, ale neexistuje demokracia. Tá sa v skutočnosti začína až tam, kde o veciach verejného záujmu rozhodujú ľudia," objasňuje emeritný sudca Ústavného súdu, JUDr. Ján Drgonec. Toto referendum je podľa neho krokom k demokracii.

JUDr. Drgonec: Autorkou výroku o "drahom referende" bola už Brigita Schmőgnerová (VIDEO)
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec nevylučuje, že tu počas referenda budú snehové záveje. Vláda je podľa neho schopná nejakým spôsobom ich sem dopraviť len preto, aby bolo referendum neúspešné. Aj toto s iróniou povedal v podkastovom štúdiu Mimi... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Eka Balašková

V sobotu je veľký deň

"Občania Slovenska môžu rozhodnúť o tom, či bude nádej na predčasné parlamentné voľby," hovorí Andrej Danko, ktorý pripomína, že ak bude toto referendum úspešné, postačí na schválenie predčasných volieb 76 poslancov.

Pamätné Dankove deštrukcie

"Deštrukcia vyzerá tak, že podnikatelia dostanú veľké zálohové faktúry, že jeden minister sa vyhovára na druhého," vysvetľuje Danko.

"Sulík obvinil Hirmana; Matovič obvinil ministra, s ktorým súhlasil keď ho menovali; Hirmana, že sa tak, ako Sulík fláka na dovolenke. Potom sa Sulík vrátil, opäť im to všetkým nedaroval a opäť dookola cirkus," myslí si predseda SNS a pýta sa, koho ten cirkus, keď sa neriešia problémy.

Referendum bude o týždeň, volič môže žiadať o prenosnú schránku
O týždeň, v sobotu 21. januára, sa bude konať referendum o zmene Ústavy SR. Volič, ktorý v ňom chce hlasovať, no nemôže prísť do volebnej miestnosti zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, môže žiadať o prenosnú volebnú schránku. Môže o to... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Tri roky súťaženia o najväčšie ego

"Miesto toho, aby sme v politike hovorili o tom, aká daň je lepšia pre podnikateľov, ako pomôcť dôchodcom, ako riešiť problémy v štáte, máme tu tri roky len hádky a hašterenie," pripomína Danko.

Toto musí skončiť. Preto opakovane každému hovorím, príďte v sobotu na referendum. Treba zastaviť týchto ľudí, aby neriadili štát," pozýva Danko k riešeniu tejto situácie.

Apel

"Súčasne však apelujem na opozičné strany. Mali by sme spolupracovať a mali by sme hovoriť o tom, ako zastaviť týchto troch (Matovič (OĽaNO), Sulík (SaS) a Kollár (Sme rodina), pozn. red.), aby sa vôbec nedostali k moci," hovorí Danko, ktorý mieni opakovane hovoriť aj s predsedom Hlasu, Smeru a so zástupcami iných politických strán. Rešpektuje aj to, že niektoré strany chcú ísť do volieb samostatne, no SNS mieni vyzvať k spájaniu sa menšie, relevantné politické strany.

"Musíme vytvoriť slovenský opozičný blok. Verím, že potom už nebude žiadna šanca, aby sa títo ľudia vrátili," presviedča nás Andrej Danko, ktorý už v priebehu minulého týždňa oslovil Miroslava Radačovského, predsedu komunistov Jozefa Hrdličku, Rudolfa Huliaka z Národnej koalície či Romana Stopku a iných.

SNS iniciuje v najbližšom období stretnutie mimoparlamentných politických strán
Slovenská národná strana (SNS) iniciuje v najbližšom období stretnutie mimoparlamentných politických strán, ktoré sú relevantné a ktorých lídri sa na prvom stretnutí nepohádajú. Uviedla to SNS na sociálnej sieti. Predseda SNS Andrej Danko oslovil... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!