AliExpress umožní európskym zákazníkom platiť za tovar pri jeho prevzatí
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Čínsky internetový gigant Alibaba Group Holding Ltd. zavádza pre zákazníkov AliExpress v Európe možnosť platiť za nákupy po prijatí tovaru, čím sa snaží stimulovať rast predaja, píše The Wall Street Journal.

Americká fintech spoločnosť Splitit Payments Ltd. v pondelok oznámila, že spolu s Alipay, ktorú vlastní Ant Group Co., poskytne používateľom AliExpress možnosť odloženia platby.

Možnosť „Zaplatiť po doručení“ umožní kupujúcim rozdeliť platbu za tovar na niekoľko platieb, ktoré budú odpísané z kreditnej karty prepojenej s účtom, poznamenáva Splitit.

Spočiatku bude služba spustená v Nemecku, Španielsku a Francúzsku a neskôr bude rozšírená aj na ďalšie trhy.

AliExpress, ktorý pôsobí vo viac ako 200 krajinách, je platformou na predaj širokého sortimentu spotrebného tovaru vrátane hračiek, oblečenia a elektroniky. Väčšina predajcov na platforme je z Číny a medzinárodná doprava zvyčajne trvá dosť dlho.

Hovorca AliExpress pre WSJ povedal, že veľké európske mestá ako Paríž a Madrid zvyčajne dostanú tovar do desiatich dní. V priemere v Európe trvá doručenie tovaru z AliExpress 15-20 dní.

Maďarský gigant pracuje na ŽALOBE na Slovensko!
Maďarská ropná spoločnosť MOL, ktorej súčasťou je aj bratislavská rafinéria Slovnaft, pracuje na žalobe na slovenskú vládu za mimoriadny odvod zo zisku, ktorú v decembri schválila Národná rada SR. Uviedol to v pondelok server telex.hu s odvolaním... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme