Sankcie ZLYHALI: Británia nakupuje viac „indickej“ ropy z RUSKA!
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Británia uprostred sankčnej vojny Západu proti Rusku navyšuje nákupy indických destilátov, ale veľa z nich je zrejme rafinované z ruskej produkcie predávanej so zľavou do Indie, informuje Breitbart.

Hoci panuje všeobecný názor, že Rusko sa od svojej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 stalo vyvrheľom, pričom skrytú podporu údajne ponúkajú iba Irán a Severná Kórea, mnohé vlády v Afrike, Ázii a Južnej Amerike z veľkej časti zostali mimo ekonomickú vojnu Západu s Moskvou, vrátane krajín považovaných za tradičných spojencov ako IzraelIndia a dokonca aj Turecko, ktoré je členom NATO.

A naozaj, India skutočne využila výhodu útlmu obchodov najmä s energiami medzi Ruskom a Európskou úniou na začiatku konfliktu, aby podpísala s Ruskom dohodu na ropu so značnou zľavou - a Británia, jedna z roztlieskavačiek sankcií na Rusko sa podľa správ ocitla v situácii, keď tú ropu nakupuje potom, čo ju spracovali indické rafinérie.

„Spojené kráľovstvo musí zapchať diery, ktoré podkopávajú podporu Ukrajine,keď umožňuje, aby krvavé fosílne palivá naďalej prúdili cez naše hranice,“ sťažoval sa Oleg Ustenko, poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v komentároch citovaných The Telegraph.

Euro-atlantické nadšenie
„Budeme vyvíjať tlak na Kremeľ tak dlho, ako to bude potrebné“. Spojené štáty a Európska únia pravidelne deklarujú zvýšenie sankčného tlaku na Rusko a všetkých, ktorí mu pomáhajú v konfrontácii s kolektívnym Západom. Ursula vie svoje Oznámenie o... Čítať ďalej
15 | 01 | 2023 | Milan Laca

Tieto noviny, ktoré sú blízke britskej vládnej Konzervatívnej strane (Toryom), poznamenávajú, že obrovská indická rafinéria Jamnagar v roku 2022 zoštvornásobila dodávky ruskej ropy a vykurovacieho oleja na 215 dodávok, pričom Británia dovážala 29 dodávok rafinérskych produktov.

„Približne jeden piaty barel ropy, ktorú spracúvajú, je ruský,“ vysvetlil Alan Gelder, odborník na rafináciu z poradenskej spoločnosti Wood Mackenzie pre výskum energie, chemikálií, obnoviteľných zdrojov, kovov a ťažobného priemyslu.

„Indické rafinérie vždy vyvážali do Európy, ale teraz vyvážajú viac, pretože je to atraktívnejšie, keďže ceny nafty v Európe sú vyššie, pretože je nafty málo kvôli rusko-ukrajinskému konfliktu."

„Ohromná časť tej nafty, čo teraz produkujú, bude z ruskej ropy,“ dodal, aj keď je možno užitočné pre britských nakupujúcich a politikov, ktorí túžia predstierať, že sankcie fungujú.

Britská vláda v skutočnosti v marci povedala, že rešpektuje rozhodnutie Indie nakupovať zľavnenú ruskú ropu.

Naozaj Rusi vyhrajú?
Americký spravodajský dôstojník a zbrojný inšpektor OSN predpovedá víťazstvo Ruska na Ukrajine. Bývalý spravodajský dôstojník námornej pechoty Spojených štátov a zbrojný inšpektor OSN Scott Ritter tvrdí - Rusko v roku 2023 porazí Ukrajinu. Bude... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme