Ôsma ZUZANA je na Ukrajine
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajina si prevzala ôsmu samohybnú kanónovú húfnicu Zuzana 2 slovenskej výroby. Ide o poslednú z húfnic, ktorú sa Slovensko zaviazalo dodať Ukrajine prostredníctvom štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta-Defence na základe kontraktu na komerčný predaj.

Presun každého kusu techniky realizoval rezort po pripísaní platby na účet v správe rezortu obrany. Informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

ÔSMA ZUZANA JE NA UKRAJINE

"Posledný zazmluvnený kus Zuzany je už bezpečne na Ukrajine. Samohybné kanónové húfnice sú nesmierne dôležitým prvkom počas žiaľ, ťažkých bojov na Ukrajine. Pevne stojíme za naším nespravodlivo trpiacim susedom, ktorý si tento boj nezaslúži," napísal dočasne menovaný minister Naď na sociálnej sieti.

"Ďakujem Konštrukte, za profesionálny prístup a rýchlu výrobu techniky. Tiež kolegom, ktorí sa podieľali na rokovaniach, bezpečnej preprave a všetkých úlohách, bez ktorých by sme Ukrajine nemohli pomôcť. Išlo o komerčný predaj, ktorý zazmluvnila vlani v júni štátna akciová spoločnosť KONŠTRUKTA-Defence na základe požiadavky Ukrajiny," dodal.

Naď RAZANTNE: Ukončíme spoluprácu s protifašistickými bojovníkmi! Pozvali totiž Rusov do Poltára
Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči účasti delegácie z Ruskej federácie na oslavách oslobodenia mesta Poltár. Pripomína, že Rusko ešte vlani zaradilo Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a ide o agresora, ktorého bezprecedentným... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme