Lengvarský sa už chystá na ZMENU VLÁDY
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prípadná zmena vlády by nemala ovplyvniť čerpanie peňazí z plánu obnovy pre zdravotníctvo. Pre TASR to uviedol dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

"Dátumy sú dané, podľa toho prichádzajú peniaze v rámci jednotlivých platieb, takže nevidím dôvod, prečo by to mala ďalšia vláda meniť," dodal Lengvarský.

Verí, že z plánu obnovy sa na projekty stihnú vyčerpať všetky financie. "Čo sa týka najväčšej výzvy, teda výstavby nových nemocníc a rekonštrukcií, kde bežia dva veľké projekty, neregistrujem tam vážnejšie nedostatky," reagoval na otázku, či podľa neho nie je potrebné nejaké procesy urýchliť.

Pripomenul tiež spustenú výzvu nad päť miliónov eur pre menšie nemocnice. "Už dnes vieme, že niektoré projekty nebudú môcť byť podporené, pretože financií nie dosť na to, aby mohli byť podporené všetky," vysvetlil Lengvarský.

Deklaruje snahu rozdeliť alokácie pre jednotlivé kraje spravodlivo. "Samozrejme, podmienkou, aby subjekt vôbec dostal peniaze je, že ho vie dokončiť. To je prvá a zásadná podmienka," upozornil.

Podotkol, že je veľa žiadateľov, ktorí deklarujú, že sú schopní projekt dokončiť načas. "My si to, samozrejme, skontrolujeme. A keď peniaze dostanú, nevidím problém, aby projekty nedokončili," dodal.

MZ SR: Najväčší veriteľ nemocníc sa do ich oddlžovania nezapojil
Najväčší veriteľ voči zdravotníckym zariadeniam sa na oddlžovaní nemocníc nezúčastnil, poukázalo na to Ministerstvo zdravotníctva SR. BFF Central Europe pre TASR reagoval, že sa procesu zúčastniť nemohol, pretože podmienky boli zamerané na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme