Kremeľ povedal JASNE: TOTO sa stane s TANKAMI, ktoré Británia dodá Ukrajine
16 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Londýn oficiálne priznal, že má v úmysle poslať na Ukrajinu 14 tankov Challenger. Ako sa uvádza v tlačovej správe úradu britského premiéra, robí sa to s cieľom pomôcť Ukrajine „využiť výhodu, vyhrať túto vojnu a zabezpečiť trvalý mier“.

Vzápätí vodca kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj veselo vyhlásil: "Vždy silná podpora zo strany Spojeného kráľovstva je teraz pevná a pripravená na výzvy."

Krátka pamäť?

Komentátori (priaznivci aj odporcovia tejto myšlienky) zhodne priznávajú, že dobrodružný krok Londýna otvára novú etapu ukrajinského konfliktu. Ešte pred pár mesiacmi sa všetci zhodli , že poskytnutie útočných zbraní kyjevskému režimu vrátane ťažkých tankov je spojené s „nebezpečnou eskaláciou“. Teraz sa z nejakého dôvodu snažia si nepamätať túto formuláciu.

Tak teda ako?

Samotní západní analytici, ktorí komentujú tieto výzvy, vysvetľujú čitateľom, že podľa nich  je to nevyhnutné na zabezpečenie „jarnej ofenzívy Ukrajiny“. Úvodník v The Economist v tejto súvislosti varuje: "Čas sa kráti. Jar je tu o niekoľko týždňov." V amerických novinách však prevláda iný prístup. Napríklad The New York Times píše, že tanky sú veľmi potrebné nie na spustenie „Ukrajinskej jarnej ofenzívy“, ale na odrazenie „Ruskej jarnej ofenzívy“. Západné obrnené vozidlá vraj pomôžu vyrovnať nerovnováhu síl, ktorá sa na fronte vytvorila.

ZBYTOČNÁ SNAHA? Američania cvičia Ukrajincov v Nemecku
V Nemecku sa v nedeľu pod vedením inštruktorov armády USA začal nový, rozšírený bojový výcvik príslušníkov ukrajinských síl. Oznámil to generál Mark Milley, predseda Zboru náčelníkov štábov americkej armády, informuje TASR. Bývalý zpravodajský... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Jasné stanovisko Kremľa

Tanky Challenger 2 plánované na dodanie Britániou budú horieť ako všetky ostatné, ciele špeciálnej operácie budú dosiahnuté, uviedol tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov.

Kancelária britského premiéra Rishi Sunaka už skôr uviedla, že Spojené kráľovstvo presunie v najbližších týždňoch na Ukrajinu 14 tankov Challenger 2 a výcvik ukrajinskej armády na ich použitie sa začne v najbližších dňoch.

"Špeciálna vojenská operácia bude pokračovať. Tieto tanky horia a budú horieť rovnako ako ostatné. Ciele špeciálnej vojenskej operácie budú dosiahnuté" odpovedal Peskov na otázku novinárov, ako sa táto informácia Kremli posudzuje a vníma.

Sulík sa PORIADNE ODVIAZAL: Hirman PRESPAL štyri mesiace, Heger STRELIL CAPA, DOPLETENÝ Kremský
Expert Progresívneho Slovenska pre energetiku Karel Hirman svoju úlohu nezvládol! Skonštatoval to na sociálnej sieti exminister hospodárstva Richard Sulík. Reagoval tak na chaos s vysokými zálohovými faktúrami za elektrinu pre podnikateľov. Podal... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme