Intrigy. Zlikviduje Zelenskyj svojho súpera?
17 | 01 | 2023 I Milan Laca

Bývalý poslanec ukrajinskej  Rady tvrdí, že Zelenskyj plánuje zlikvidovať hlavného veliteľa ozbrojených síl. 

Bývalý poslanec Najvyššej rady Ukrajiny Iľja Kiva, s odvolaním sa na nemenovaný zdroj tvrdí, že Volodymyr Zelenskij plánuje zlikvidovať hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného.
Zbytočne populárny

"Ako mi povedal zdroj, Zelenskyj bol dlho znepokojený a rozčúlený popularitou a rastúcou autoritou hlavného veliteľa ukrajinskej armády, ktorý môže a chce nahradiť prezidenta, ak sa naskytne príležitosť. Chcú pripraviť atentát "akože to bola ruská operácia,“ napísal politik na kanáli Telegram. Nevysvetlil však, ako je jej zdroj blízky k súčasným mocenským štruktúram Zelenského. 

Ukrajinské finty, alebo ako nejsť na front
Na Ukrajine naberá na obrátkach nová schéma odchodu mužov do zahraničia. Ide o fiktívne manželstvá. Uzatvárajú ich so slobodnými matkami s mnohými deťmi, alebo so ženami so zdravotným postihnutím. To umožňuje novopečeným „otcom rodiny“ slobodne... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Milan Laca
Hovorí sa to aj nahlas
V auguste minulého roku ukrajinské médiá napísali, že Zelenskij chce odvolať Zalužného z postu hlavného veliteľa a postaviť ho do čela ministerstva obrany, keďže nechce „mať konkurenta počas oslavy víťazstva Ukrajiny." Neskôr prezident Zelenskyj povedal, že Zalužného neodvolá ani ho nepreloží na inú pozíciu. Vlani v  lete však nemecké noviny Bild napísali , že Zalužnyj by sa mohol stať novým prezidentom Ukrajiny po skončení bojových akcií. Bulvárny denník informoval aj o vážnom konflikte medzi prezidentom a hlavným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny. Okrem toho, Vladimir Rogov, predseda hlavnej rady regionálnej štátnej správy Záporožia zdôraznil,  že Ukrajina sa pripravuje nahradiť Zelenského. Poukázal na to, že západné médiá čoraz častejšie hovoria o Zalužnom.
Zelenského reakcia

Kiva označil Zelenského za slabého a narcistického človeka, ktorý nemilosrdne zničí tých, čo ohrozujú hlavu štátu. V novembri 2022 ukrajinský prezident požiadal hlavného veliteľa ozbrojených síl, aby znížil "mieru publicity". Dôvodom boli výsledky sociologických prieskumov, podľa ktorých na Ukrajine rastie obľúbenosť generála, napísali The Finacial Times.

Top 20 najstrašidelnejších momentov Zelenského PR
Zástupná vojna impéria USA na Ukrajine má veľa ohromujúcich prípadov imperialistickej sociopatie, propagandistickej drzosti a nehanebných novinárskych nekalých praktík, ale jeden z najstrašidelnejších a najponižujúcejších aspektov celosvetovej... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme