Hamran sa štveral k vyššiemu PLATU aj HODNOSTI! Čaputová to ZATRHLA, vraví Šutaj Eštok
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Hamran chce vyššiu hodnosť i vyšší plat! Policajný prezident Štefan Hamran sa mal zaujímať o možnosť povýšenia do hodnosti generála a cez poslanca parlamentu skúsil podľa opozície aj zvýšenie svojho platu o rekordných 200 percent. Prezidentka však jeho snahy zamietla. Uviedol to na sociálnej sieti nezaradený poslanec za stranu Hlas - SD Matúš Šutaj Eštok.

Hamran na generála ešte nedorástol

"Papaláš Hamran mal tú drzosť, že v období, kedy ľudia na Slovensku majú existenčné problémy chcel od prezidentky povýšenie do hodnosti generála. Som rád, že aspoň v tomto momente si prezidentka zachovala tvár a tým, že ho odmietla vymenovať mu dala jasne najavo, že do hodnosti generála ešte nedorástol," okomentoval Hamranovu snahu Šutaj Eštok.

Vyššia hodnosť a plat vyšší o 200%!

Tým to však neskončilo a Hamran mal prísť podľa Šutaja Eštoka cez poslanca Lukáša Kyselicu do parlamentu s ešte väčšou „atómovkou“.

"Čakal by som, že takáto facka Hamranovi na nejaké obdobie postačí, ale mýlil som sa. V čase, kedy ľuďom na Slovensku chodia zálohové faktúry na energie 6 až 10 násobne vyššie ako doteraz, kedy sa ľudia nevedia dostať k liekom lebo tie sú buď drahé, alebo v lekárňach nie sú, kedy rekordným tempom rastú ceny potravín, kedy rodičia odhlasujú deti z obedov v školách, lebo rast cien obedov nedokážu zvládnuť, sa v tejto dobe Hamranovi zachcelo zvýšiť plat. Hamran cez svojho nohsleda v parlamente poslanca Kyselicu predložil novelu zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, kde si navrhuje zvýšiť príplatok za riadenie až o 200%. Tento chlap skrátka nemá kožu na tvári," upozorňuje hlasák.

Najlepší priateľ Mikulec

Šéf polície sa k tvrdeniam Šutaja Eštoka nevyjadril. Prekvapivo reakcia prišla z politických kruhov, od ktorých by mala byť polícia za normálnych okolností čo najnezávislejšia. Ohradil sa samotný dočasne menovaný minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Tvrdí, že opatrenie, v rámci ktorého Kyselica žiada poslancov o astronomické zvýšenie Hamranovho platu, slúži na zlepšenie podmienok pre policajtov.

„Zaútočil na prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, za ktorým plne stojím. Poslanecký návrh, na ktorý pán Eštok poukazuje, má práve zlepšiť pracovné podmienky Policajného zboru, roky zanedbávané práve vládami z čias vládnutia Vás a Vašich kolegov, pán poslanec,“ uviedol pobúrený Mikulec.

Naď RAZANTNE: Ukončíme spoluprácu s protifašistickými bojovníkmi! Pozvali totiž Rusov do Poltára
Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči účasti delegácie z Ruskej federácie na oslavách oslobodenia mesta Poltár. Pripomína, že Rusko ešte vlani zaradilo Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a ide o agresora, ktorého bezprecedentným... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme