V Rusku vybuchol muničný sklad! Hlásia mŕtvych a zranených
15 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Traja ľudia zahynuli a 15 ich utrpelo zranenia pri explózii munície v ruskej Belgorodskej oblasti. 

TASR o tom informuje podľa nedeľňajšej správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské štátne agentúry.

Podľa ruských médií k výbuchu v kultúrnom dome, ktorý bol pre účely ruskej armády prerobený na sklad munície, prišlo po tom, čo jeden z vojakov nesprávne zaobchádzal s granátom. Stalo sa tak údajne, keď jeden zo starších vojakov predvádzal granát mladším kolegom a omylom pritom spôsobil jeho výbuch. Agentúra TASS za príčinu výbuchu označila "neopatrné zaobchádzanie s muníciou".

V správach sa však neuvádza, kde presne k incidentu prišlo.

Podľa účtov na sociálnej sieti Telegram pomenovaných 112 a Baza, ktoré sú spájané s ruskými bezpečnostnými agentúrami, sú vojaci, ktorí zahynuli alebo utrpeli pri výbuchu zranenia, ruskí branci povolaní počas nedávnej mobilizácie do boja na Ukrajine.

Belgorodská oblasť sa nachádza pri hraniciach s Ukrajinou a na jej území je niekoľko ruských vojenských základní a vojenských výcvikových areálov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME