Rusi "niečo" chystajú?
14 | 01 | 2023 I Milan Laca

„Pripravujú sa rozsiahle zmeny“. Čo by sa mohlo čoskoro stať v bojovej zóne? 

Personálne zmeny, ktoré nastali vo velení ruskej "špeciálnej operácie" na Ukrajine, môžu naznačovať zmenu prístupu Ruska k stretégii vojny. Dospel k tomu vojenský expert Konstantin Sivkov. Vysvetlil, prečo sa tieto udalosti stali práve teraz a tiež naznačil, čo sa môže čoskoro stať v bojovej zóne.

Taktika

Konstantin Sivkov upozornil na skutočnosť, že na pozadí personálnych zmien na ruskom ministerstve obrany, môžu nastať dôležité udalosti, súvisiace s vedením špeciálnej operácie na Ukrajine. S najväčšou pravdepodobnosťou to ovplyvní taktické rozhodnutia a prístup k tejto kampani.

Čo zas Rusi vymysleli?
Prázdna základňa ruského námorníctva v Novorossijsku znepokojila pozorovateľov francúzskeho informačného a analytického portálu Naval News. Podľa autora, ráno 11. januára opustila námornú základňu najväčšia vyloďovacia loď v čiernomorskej oblasti... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Milan Laca

Dôležité zmeny

„To všetko nasvedčuje tomu, že sa pripravujú rozsiahle zmeny v charaktere ozbrojeného boja, ktoré budú s najväčšou pravdepodobnosťou smerovať k prudkému zintenzívneniu vedenia bojových akcií a prechodu k rozhodnejším bojom. Ja by som to vysvetlil takto,“ povedal Sivkov. Podľa neho sa v súčasnosti dá hovoriť o zlome, ktorý nastal. Ide o to, že ruská armáda dosiahla zásadné zmeny, ktoré sa udiali v ozbrojených silách Ukrajiny. Pravidelná armáda Ukrajiny, ako aj nacionalistické skupiny boli prakticky úplne zlikvidované. Kyjevský režim navyše už nemá vlastné zbrane, ale je úplne závislý od dodávok západnej techniky. „Dôležitým bodom obratu je, že sovietske vybavenie, ktoré predtým dodávali  zo Západu, už nemajú  v Európe, ani Spojených štátoch. Sú nútení dodávať vojenskú techniku ​​vlastnej výroby. V skutočnosti bola úloha demilitarizácie Ukrajiny už splnená. Ozbrojené sily Ukrajiny už neexistujú v podobe, v akej boli pred 24. februárom 2022,“ uzavrel Sivkov.

Nastúpia?

Ruské ozbrojené sily budú podľa vojenského experta konať rozhodnejšie. Prijmú aj potrebné opatrenia na neutralizáciu nepriateľských síl a elimináciu vojenského potenciálu kyjevského režimu. Takéto opatrenia umožnia neutralizovať hrozbu, ktorú predstavuje Západ, ako aj dosiahnuť všetky ciele "špeciálnej operácie" na demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny.

Kyjev a Charkov zasiahli ruské rakety
Opäť mierili na kritickú infraštruktúru. V sobotu (14. 1.) ráno sa v Kyjeve zo štvrtí na ľavom brehu rieky Dneper ozvali výbuchy a v jednom zo zariadení kritickej infraštruktúry začalo horieť. Informuje o tom agentúra Reuters. Ranný útok na... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!