Reznikov: Ukrajina je de facto členom NATO. Tak koho je to vojna? Mali Rusi pravdu?
13 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov v rozhovore pre britskú stanicu BBC povedal, že Ukrajina sa de facto stala členom NATO a vyjadril presvedčenie, že Západ jej dodá ďalšie zbrane. TASR správu prevzala z webovej stránky BBC.

Všetko pre Ukrajinu!

Západné krajiny boli spočiatku znepokojené, že Rusko by mohlo vojenskú pomoc Ukrajine považovať za stupňovanie napätia. Teraz však podľa BBC zmenili svoj spôsob myslenia.

Reznikov v rozhovore pre BBC vyjadril presvedčenie, že Ukrajina dostane zbrane, o ktoré sa už dlho usiluje, vrátane tankov a bojových lietadiel.

Stupňovanie napätia je v poriadku

Znepokojenie o ďalšom stupňovaní napätia považuje Reznikov za "akýsi" protokol. "Ukrajina ako krajina, a ozbrojené sily Ukrajiny, sa stali členom NATO. V skutočnosti, nie podľa práva (de iure). Pretože máme výzbroj a znalosti, ako ju používať," povedal ukrajinský minister obrany.

ŠOKUJÚCE odhalenie pilota: Elity si žiadajú, aby ich lietadlá pilotovala výhradne NEOČKOVANÁ posádka (VIDEO)
V poslednom viac ako roku sa objavujú alarmujúce štatistiky rastúceho počtu prípadov kolapsov posádok lietadiel. Bolo ich mnohonásobne viac ako kedykoľvek v histórii. Nárast kolapsov Tak, ako sa však nerieši nadmerná úmrtnosť v niektorých... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ruskí predstavitelia tvrdia, že na Ukrajine bojujú proti NATO, pretože Západ jej poskytuje zbrane. Ukrajina sa dlhodobo snaží stať členom Severoatlantickej aliancie a ruský prezident Vladimir Putin to označil za bezpečnostnú hrozbu, píše BBC.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vlani v septembri oficiálne podal žiadosť o "zrýchlený" vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO). Urobil tak po ruskej anexii okupovaných regiónov na východe Ukrajiny.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Scott Ritter: VÝĽAD PRE UKRAJINU na rok 2023. Ako Rusko premení svoje vojenské víťazstvo?
Vzhľadom na históriu Minských dohôd je nepravdepodobné, že by sa podarilo Rusko diplomaticky odradiť od vojenskej ofenzívy. Zdá sa teda, že rok 2023 bude rokom pokračujúcej násilnej konfrontácie. Pre Consortium News to skonštatoval komentátor,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME