Primátori Košíc a Prešova sa zhodli na koordinácii
13 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na spoločnej stratégii pri realizovaní požiadaviek smerujúcich k vláde SR, na zlepšení integrácie a kvality medzimestskej hromadnej dopravy a na presadzovaní spoločných záujmov vo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) sa dohodli primátori Košíc a Prešova Jaroslav Polaček a František Oľha. Na stretnutí v Košiciach zazneli aj návrhy na vzájomnú spoluprácu a výmenu skúseností v oblasti riadenia krajských miest a zvládania energetickej a finančnej krízy. Informoval o tom košický magistrát.

"Chcem lepšiu medzimestskú hromadnú dopravu pre verejnosť a zjednodušiť spojenie oboch miest. Záleží nám tiež na zjednotení taríf jednotlivých dopravcov," povedal Polaček.

Ďalšou témou stretnutia bola vzájomná výmena skúseností v oblasti riadenia. "Dôležité pre nás bolo, že sa na stretnutí zúčastnili z našej strany prednosta mestského úradu Viliam Sopko a zo strany Košíc riaditeľ Magistrátu mesta Košice Marcel Čop. Vzájomne si vieme vymeniť skúseností a oprieť sa o riešenia, ktoré sú pri riadení miest lepšie a efektívnejšie," uviedol prešovský primátor. V rámci vzájomnej spolupráce prichádza do úvahy, že si mestá budú "požičiavať" odborníkov z kľúčových oddelení a referátov.

Blízkosť oboch miest podľa magistrátu znamená pre primátorov podobné problémy. "Zaoberali sme sa tiež tým, čo aktuálne trápi naše mestá, a to energetickou krízou, rozpočtom a financiami," konštatoval Sopko. Pri rokovaniach s vládou sú preto pripravení prijať spoločnú stratégiu.

"Prešov a Košice to budú mať spoločne do Bratislavy o niečo bližšie. Ak sa druhé a tretie najväčšie mestá na Slovensku zjednotia v stratégii vyjednávania so štátom, verím, že nás budú v Bratislave počúvať o čosi pozornejšie," dodal Polaček. To isté platí aj pri rokovaniach s VVS, kde majú obe krajské mestá najvýraznejšie akcionárske podiely. Oboch primátorov pritom trápi vysoká cena vody pre obyvateľov, konštatoval magistrát.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Flašík jednoznačne vláde: Mnohí z tohto KOALIČNÉHO MOČIARA skončia na DNE!
"Mám kolu a pukance - zábava graduje. Len aby záverečný titulok filmu nebol - KONIEC SLOVENSKA!" Nazývali ho reklamný mág. Dopomohol k vládnutiu mnohým. Dnes sa už do politiky príliš nehrnie, to však Fedorovi Flašíkovi nebráni komentovať verejné... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME