Jane Kaufman: Tí, ktorí na Ukrajine vládnu a čo sú zač. Pozadie za oponou, o ktorom médiá nepíšu
14 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Na žiadosť  hlavného predstaviteľa Ruskej ortodoxnej cirkvi, Patriarchu Kyrila, prikázal President Putin zastavenie bojov na 36 hodín od 12:00 v piatok a oslavovanie pravoslávnych Vianoc. Tieto sú oslavované podľa Juliánskeho kalendára, čo je 7. januára. Všetci účastníci konfliktu na Ukrajine boli vyzvaní na odloženie zbraní na určenú dobu. Ukrajinský prezident Zelenskyj tento nápad zavrhol a odmietal prestať sa strieľaním. 

Zelenskyj obvinil Moskvu, že je to len zámienka, aby zastavili postup Ukrajincov dopredu a mohli priviezť viac svojich vojakov a vojenské výzbroje do Donbasu. Aj jeho poradca, Michail Podoljak povedal, že to celé je cynická pasca a propaganda.

Americký prezident Biden sa k Ukrajincom pridal a vyhlásil, že Rusi musia na tých pár hodín vynechať, aby mohli nabrať dych. Zároveň ich obvinil z vojnových zločinov, keď údajne odstreľovali nemocnice, školy a kostoly priamo na 25. decembra, čo sú katolícke Vianoce. Biden bližšie nevysvetlil tieto vážne obvinenia, ktoré sú veľmi nediplomatické, priamo nevhodné, obzvlášť od hlavy štátu.

Člen amerického Kongresu z Arizony, Paul Gosar neskrýval svoje rozhorčenie nad Zelenského opozíciou, keď povedal:  „Neprekvapivo, Zelenský odmietol mier. Takže je nemorálne túto vojnu (ďalej) podporovať.“

Kongresman Gosar je trvalý kritik „darov“ na Ukrajinu a dožaduje sa, aby tieto zdroje boli použité pre Ameriku, na vyriešenie ich vlastných problémov, ako je vysoký národný dlh, príliš veľa bezdomovcov a krízová situácia na hraniciach s Mexikom, kedy sa tisíce nežiaducich elementov hrnú nezákonne do zeme.

Scott Ritter: VÝĽAD PRE UKRAJINU na rok 2023. Ako Rusko premení svoje vojenské víťazstvo?
Vzhľadom na históriu Minských dohôd je nepravdepodobné, že by sa podarilo Rusko diplomaticky odradiť od vojenskej ofenzívy. Zdá sa teda, že rok 2023 bude rokom pokračujúcej násilnej konfrontácie. Pre Consortium News to skonštatoval komentátor,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Paľba napriek tomu pokračovala

Za tých 36 hodín  prímeria neprestali Ukrajinci Donbas odstreľovať. Podľa ruského Ministerstva obrany vypálili 370 delových nábojov na pozície ruskej armády v doneckej a luganskej oblasti, v Záporoží av Chersone. Ďalších 160 veľkých náloží a 20 rakiet boli vystrelené proti obytným častiam Donecka. Niekoľko civilistov bolo zranených a pár ich na to zomrelo.

Novinári z francúzskej  tlačovej agentúry AFP hovorili, že počuli v Bachmute streľbu aj z ruskej strany. Al Jazeera, Sky News, Reuters a niektorí iní s nimi súhlasili. Obviňovali prezidenta Putina, že porušil svoje vlastné slovo. Je ale otázne, či majú pravdu, pretože berú informácie od ukrajinských vládnych úradníkov a od vedenia ukrajinskej armády.

Nedôstojné správanie vo Washingtone

Skupina Ukrajincov , pod vedením ďalšieho herca-komika, Sergeja Pritulu, navštívila začiatkom decembra americký Kongres, kde si provokatívne očistili topánky práporom Doneckej republiky, na ktorom sa potom pokúšali tancovať (krátke video na stránke). Pritula k tomu napísal, že to je všetko, na čo je donecká zástava dobrá. Niektorí členovia Kongresu sa síce smiali, ale nikto z nich sa tejto frašky nezúčastnil.

Bodaj, zjavne majú stále viac zdravého rozumu a slušnosti ako Ukrajinci, ktorým chýba oboje a ešte oveľa viac. Tento vulgárny a pubertálny čin bol právom odsúdený vedúcim zahraničných záležitostí ruskej Dumy, Leonidom Slutským, ktorý napísal na Telegram:  „Civilizovaní ľudia sa tak nesprávajú, nezúčastňujú sa satanských aktivít a lacných predstavení, ktoré apelujú na tie najprimitívnejšie pocity.“  Tiež varoval americký Kongres . , Že sa môže zmeniť na zoologickú záhradu, keď bude takéto správanie trpieť.

Exporadca vlády USA Christian Whiton: Ako možno VYRIEŠIŤ ukrajinskú krízu? Je čas, aby Washington KONAL!
Je čas, aby Washington zvážil priame rokovania s Moskvou! O ukončení vojny na Ukrajine v blízkej budúcnosti bude musieť Washington rokovať priamo s Moskvou. Čím skôr to urobí, tým lepšie. A ak Bidenova administratíva nie je ochotná urobiť tento... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nie je to prvýkrát, čo sa ukrajinskí aktivisti, alebo politické osoby správajú nevhodne. Bývalý prezident Pjotr ​​Porošenko sa pri niekoľkých spoločenských príležitostiach oháňal ruskými pasmi, ktoré predkladal ako dôkaz ruskej agresivity. Nie je jasné čo tým chcel povedať. Na stretnutie do Davosu dokonca priviezol úlomok autobusu, ktorý bol zničený vo vojne na Ukrajine.

Zelenskyj sám moc lesku Ukrajine nedodá

President  Zelenský síce už nikde netancuje v ženskom ,sexy' oblečení, alebo nahý a vo vysokých podpätkoch a ani nehrá mužským údom na piáno ako predtým, ale veľkú slávu svojej krajine napriek tomu nerobí. Objavuje sa teraz pri najrôznejších spoločenských udalostiach, ako sú filmový festival v Cannes, alebo Grammy vyhodnocovanie najlepších hudobných nahrávok a všade žiaka o peniaze. Nevynechal ani stretnutie siedmich najväčších ekonómií sveta, čo je G7, alebo schôdze Európskeho parlamentu, či stretnutie OSN.

Americkí vojnoví štváči dokonca zariadili, že mu bolo dovolené predniesť polhodinovú reč pred americkým Kongresom, čím sa máloktorý vedúci cudzieho štátu môže pochváliť. Počas príhovoru ho členovia Kongresu prerušovali hlasnými výkríkmi a potleskom zakaždým, keď vyhlasoval "dokonalé víťazstvo nad Ruskom."

Lenže ľudia nechcú stále dookola počúvať niekoho, ako žiada o peniaze. Už toho bolo veľa. Všetko čo hovorí je ešte ku všetkému propaganda. Hovorí o svetovom mieri a pritom chce peniaze na vojnu. Spoločne s médiami as Bidenovou vládou neustále zdôrazňuje, ako ukrajinská armáda víťazí a Rusko prehráva. Tieto klamstvá došli tak ďaleko, že americká televízna stanica NBC oznámila, že Biely dom plánuje ako ďalšie prevzatie Krymu.

Mike Whitney: Plán na ROZPORCIOVANIE Ruska
"Po desaťročia sa v západných krajinách neustále podporuje myšlienka rozbitia Sovietskeho zväzu a Ruska. Bohužiaľ, sa v určitom okamihu zrodila myšlienka využiť na dosiahnutie tohto cieľa Ukrajinu. Aby sme takémuto vývoju zabránili, zahájili sme... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nedávno  niekto dal na internet video, ktoré je ešte z čias Zelenského hereckej kariéry a ktoré po morálnej stránke nenasvedčuje na nič dobré. Video je  TU . V mnohých krajinách je ale blokované, pretože vlády nechcú, aby ich ľudia videli, aký odpad podporujú svojimi ťažko zarobenými peniazmi. Takže na pozeranie je nutné zmeniť IP adresu.

Málokto na Západe vie, aká je skutočná situácia na Ukrajine. Málokto pozná pravdu, pretože médiá klamú, vláda klame, politici klamú, NATO klame. Jens Stoltenberg, hlavný administrátor NATO, sa dokonca vyjadril, že po skončení studenej vojny skúšalo NATO udržiavať s Ruskom priateľské styky. To samozrejme nie je pravda. Asi preto vyzbrojovali Ukrajincov a cvičili ich ako mohli, aby títo boli neskôr schopní za nich s Rusmi bojovať.

Zelenského návšteva Washingtonu trochu inak

Ako je prijatie  Zelenského v americkom Kongrese všetkými popisované ako srdečné a priateľské, ono to nebolo zas tak závratné. Už len skutočnosť, že z 213 členov Kongresu sa ich dostavilo na jeho uvítanie len 86 je zaujímavý detail, ktorý bol vynechaný. Niektorí kongresmani dokonca oponovali tomu, aby Zelenský v Kongrese hovoril. Tí z Republikánskej strany, ktorí súhlasia s podporou Ukrajiny jeho reč síce uvítali, ale ostatní, ktorí sú v opozícii, tam sa Zelenskému nepodarilo ich mienku zvrátiť.

Zelenský sa vo svojom  príhovore priamo zameral na tých, ktorí s podporou Ukrajiny nesúhlasia a skúšal im vysvetliť, že žiadna krajina sveta nie je zaistená proti ruskej agresivite. Povedal, že výsledky tejto vojny rozhodnú, ako budú naše deti a vnúčatá žiť. Taká bitka nemôže byť odložená, ani ignorovaná v nádeji, že sa vyskytne niečo iné, čo nás ochráni. A celkom drzo poradil členom Republikánskej strany, aby rozšírili svoj názor na svet.

Chmelár: Dnes už len hlupák nevidí, že cieľom NIE JE OSLOBODIŤ Ukrajinu, ale ROZLOŽIŤ Rusko!
Putin oznámil 36-hodinové jednostranné zastavenie paľby pozdĺž celej frontovej línie od piatka 12.00 h (10.00 h SEČ) do sobotňajšej polnoci (22.00 h SEČ). Ak by bolo dodržiavané, išlo by o prvé zastavenie bojov, odkedy ruské sily 24. februára 2022... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Tiež sa zmienil, že Spojené štáty sú so zvyškom sveta príliš prepojené a všetci sú závislí jeden na druhom. Preto Amerika nemôže zostať stáť bokom a myslieť si, že je v bezpečí, zatiaľ čo bitka stále pokračuje.

„ Vaše peniaze nie sú žiadne milodary,“ vyhlásil. „Je to investícia do celosvetovej bezpečnosti a demokracie, ktorú my skúšame nastoliť tou najzodpovednejšou cestou... Ukrajina nikdy nepožadovala, aby americkí vojaci bojovali za nich. A ja vás uisťujem, že ukrajinskí vojaci dokážu majstrovsky zaobchádzať s americkými tankami a lietadlami... Ale potrebujeme viac diel a nábojov do nich... aby sme mohli urýchliť naše víťazstvo.“

Čo na to médiá?

Známy americký  reportér Tucker Carlson sa k Zelenského návšteve Kongresu vyjadril s počudovaním. Podľa neho, ukrajinský prezident tam prišiel oblečený ako manažér striptízového klubu. Bolo zvláštne, že ho nikto nevyhodil. A ešte mu Joe Biden povedal, že americkí daňoví poplatníci budú Ukrajinu podporovať tak dlho, ako bude treba.

Biden ale nikdy nepovedal, v čom bude Ukrajinu podporovať a čo má Zelenský a spol. za to urobiť. Snáď zatlačiť ruskú armádu za pôvodné hranice? To by znelo pravdepodobne, ale to nie je ten prípad. Tu je totiž snaha o zmenu režimu v Rusku. Títo sprisahanci chcú zmeniť režim v Rusku a tiež v Iráne av Líbyi av niekoľkých ďalších neúspešných štátoch, ktoré najprv sami zničili. Takže to je, na čo idú peniaze, ktoré Ukrajina z Ameriky dostáva.

Avšak čo by sa stalo, keby Zelenskú vojnu vyhral? Vieme si predstaviť aký by vznikol chaos? Kto by potom zaistil jadrové zbrane, keby v Rusku vládol? Tu je dôležité celý svet zabezpečiť a nie ho stále ďalej a viac rozšťárávat.

„ My tu podporujeme manažéra striptízového klubu a ignorujeme našu vlastnú, rútiacu sa ekonómiu,“  dodal Carlson. „Je ťažké si predstaviť viac ponižujúcu scénu, než tú, ktorá sa odohrala v tej najvýznamnejšej krajine sveta.“  Tým myslel Zelenského návštevu Kongresu.

Profesor Krejčí: O čom sa v NATO NEHOVORÍ
Významný český politológ profesor Oskar Krejčí pri bilancovaní uplynulého roka v rozhovore pre české Parlamentní Listy kladie otázku: „Nie je vojna na Ukrajine obdobou afganskej pasce?“ Podľa profesora nemožno vylúčiť, že tento rok bude ešte horšie... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Koncom tohto  novembra dokonca Zelenský požadoval od Spojených štátov chemické zbrane, aby ich mohol použiť v Donbase, ako napísal na Telegram bývalý poslanec Verchovnej rady Ukrajiny, Iľja Kiva. Iný zdroj, priamo z prezidentskej kancelárie túto správu potvrdil. Ukrajinci sú v koncoch a dúfajú, že chemické zbrane im pomôžu vyriešiť situáciu v Záporoží, kde zjavne dlhodobé odstreľovanie nestačí.

Rusi hlásili použitie chemických zbraní proti ich jednotkám už koncom júna, keď Ukrajinci použili jedovaté látky v záporožskej oblasti. Sťažovali sa tiež na Organizáciu pre zákaz chemických zbraní, ale ako obvykle, na nič im to nebolo. Ani obavy, že sa Ukrajinci chystajú zaútočiť chemickými zbraňami v Severodonecku, Lisičansku av Rubižnom, kde sa nachádza 30 chemických firiem, neboli brané dostatočne vážne.

Nový ukrajinský prápor?

Ukrajinský zástupca  v OSN Sergej Kyslycija dal na Twitter obrázok amerického práporu, na ktorom zmenil farby na ukrajinskú modrú a žltú. Napísal k tomu anglicky:  „Títo budú držať pohromade tak dlho, ako dlho to bude nutné.“

Kyslycija dal obrázok na Twitter v čase, keď bol ukrajinský President Zelenský vo Washingtone DC Povedal, že to bola snaha vyjadriť americko-ukrajinskú solidaritu.

Ruská hovorkyňa Ministerstva zahraničia Maria Zacharova vyhlásila, že tým Kyjev dáva najavo svoj podriadený status a nazvala to novým ukrajinským práporom. Rusko je presvedčené, že od puču v r. 2014 boli všetky ukrajinské vlády pod diktátom z Washingtonu a snažili sa o docielenie jeho cieľov na úkor svojich vlastných, národných záujmov.

Takže Spojené štáty zmenili Ukrajinu na svoj nástroj útoku proti Rusku.

Vojne pravda naozaj prekáža
Už grécky dramatik Aischylos konštatoval, že prvou obeťou vojny je pravda. Najlepším dôkazom, že trafil klinec po hlavičke, je, že si to pripomíname dodnes, konštatuje vo svojom komentári pre denník Pravda publicista Ivan Hoffman. Názor Ivana... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ako si President Zelenský predstavuje budúcu Ukrajinu

V budúcnosti má  byť na Ukrajine podľa Volodimíra Zelenského digitálna vláda, digitálne financie, súdy riadené umelou inteligenciou (počítače) a zdravotná starostlivosť vykonávaná na diaľku. Do r. 2030 má byť celá krajina tá najslobodnejšia a najdigitálnejšia na svete. Nebude tam žiadna byrokracia, byrokrati budú nahradení pevne stanovenými predpismi. Všetko bude vybavované digitálne, žiadne papierovanie, ani žiadne fyzické peniaze. Aj vláda bude digitálna, niečo ako počítačová firma. Krajina bude mať mocné technologické zázemie.

Právnici budú tiež všetko vybavovať cez počítače a rovnako tak budú automatizované colnice, takže budú najrýchlejšie na svete. Krajina bude mať tiež veľmi účinný kybernetický obranný systém. Každá firma bude mať svoju vlastnú protileteckú ochranu a občania budú chránení proti útokom zhora najmodernejším protileteckým systémom.

Už dnes, Ukrajina je prvá krajina sveta, ktorá uznáva digitálne pasy. V súčasnej dobe skúšajú počítačový systém na vytvorenie hlásenia zo súdnych konaní, ktoré má za úlohu vyhodnotiť, či sa obžalovaný znovu previní, alebo nie.

Rusko má značne iný názor

Ruský prezident  Vladimír Putin sa vyjadril, že  „Základom našej národnej totožnosti bolo a je pokračovanie generácií, vernosť našim tradíciám a vysoká spirituálna a morálna úroveň.“  Zmienil sa tiež o tom, že v súčasnej dobe existuje mnoho štátov, ktoré sa zo všetkých síl snažia zmeniť svetovú históriu.

Prezident Putin tiež podpísal vyhlášku, ktorá zhrnula ciele štátnej politiky, čo zahŕňa ochranu Ruska pred spoločenským a kultúrnym ohrozením a pred ohrozením tradičných hodnôt. Popis „tradičných hodnôt“ bol udaný ako  „morálne zásady, ktoré sú odovzdávané z generácie na generáciu a určujú ruskú národnú totožnosť.“  Tieto zahŕňajú: dôstojnosť, rešpekt pre ľudské práva a slobodu každého človeka, vlastenectvo, vyššie morálne ideály, silné rodinné zväzky, uprednostňovanie spirituálnych záležitostí pred materiálnymi, milosrdenstva, spravodlivosť, vzájomná spolupráca a úcta jedného k druhému, spoločné historické zážitky a národná zjednotenosť.

P. C. Roberts: Rok 2023 prinesie Ukrajine skutočný boj
A čo prinesie Západu? Šťastný Nový rok zostane iba prianím, píše bývalý zamestnanec Bieleho domu Paul Craig Roberts. Tvrdí, že to boli ľahostajní Američania, ktorí umožnili priblížili svet k vojne. Jeho názor prinášame v plnom znení. Zničením... Čítať ďalej
02 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Vyhláška tiež vysvetľuje, čo je súčasné ohrozenie týchto hodnôt. Sú to činy Spojených štátov a ďalších, nie príliš priateľských krajín, spolu s cudzími neziskovkami. Tieto krajiny a tieto organizácie sa zameriavajú na rozširovanie škodlivých názorov, ktoré utvárajú takú ľudskú spoločnosť, ktorá si neváži spirituálne hodnoty a skresľuje historickú skutočnosť.

Tradičné hodnoty sú tiež ohrozované správaním a činmi extrémistických skupín, teroristických celkov, niektorými nadnárodnými korporáciami a nepriateľskými štátnymi celkami, spolu s niektorými mediálnymi zdrojmi.

Zmeny historickej pravdy vedú k narušeniu samosprávnosti štátu, rozdeľujú jeho občanov a zbavujú ich vedenia. Tieto historické zmeny začnú vždy zverejňovaním historických mýtov a postupne spôsobia narušenie ľudských hodnôt.

" Tento scenár sa už odohral v mnohých krajinách, jedna z ktorých je aj Ukrajina,"  dodal prezident.

Tiež sa zmienil  o tom, že všetky hlavné náboženstvá, Kresťanstvo, Islam, Budhizmus a Judaizmus, mali veľký vplyv na vývoj ruských hodnôt, ktoré sú dnes zdieľané všetkými, ako nábožensky založenými ľuďmi, tak aj tými, ktorí na náboženstvo neveria.

Medzi ideológie, ktoré sú ruskému ľudu cudzie, patria: kult egoizmu, beztrestnosť (zločin bez postihu zákonom), nemorálnosť, popieranie vlastenectva a rodinných hodnôt, LGBTQ+ a tiež propaganda.

Týmto hrozbám je nutné čeliť správnou výchovou mládeže, správnou školskou výchovou, podporou literatúry, umenia, filmov a tých mediálnych zdrojov, ktoré tradičné hodnoty uznávajú.

Vyhláška tiež poučuje vládu ako spolupracovať s verejnými organizáciami, chrániť historickú pamäť ruských občanov a podporovať ruskú reč doma aj v cudzine.

Zdroj: cz24news

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Kyjev je v slepej uličke?
Zelensky je v slepej uličke. Kyjevský expert Soskin tvrdí - porážka v Soledare zničí front a zaženie Zelenského do slepej uličky. Koniec! Kyjev už po kapitulácii Soledaru nemá silu a zbrane, aby si udržal svoje pozície, vyhlásil na svojom... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME