Fico: Po voľbách dôjde k ZÚČTOVANIU!
13 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Šéf Smeru-SD Robert Fico odmietol tvrdenia, že blížiace sa referendum má ochrániť Smer-SD. Referenda a predčasných volieb by sa podľa neho mala obávať vládna koalícia. Tvrdí, že existujú dôkazy o trestnej činnosti vládnych predstaviteľov v súvislosti s tzv. kajúcnikmi. Myslí si, že po predčasných voľbách dôjde k "zúčtovaniu".

Ficove podozrenia

Fico na piatkovej tlačovej konferencii odmietol tvrdenia predstaviteľov koalície, že referendum má zabezpečiť beztrestnosť ľudí spojených so Smerom-SD. Tvrdí, že je to naopak a napríklad líder OĽANO Igor Matovič sa môže obávať referenda a predčasných volieb.

Šéf Smeru-SD hovorí o komunikácii, ktorá má dokazovať, že Matovič spolupracoval ešte pred parlamentnými voľbami 2020 s tzv. kajúcnikmi, ktorých označuje za udavačov. Mal ich využiť na daňové podvody. Po voľbách im mal za to zaistiť beztrestnosť.

Podozrenia má Fico aj voči dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Spomínal ho v súvislosti s bývalým generálnym riaditeľom štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marekom Kaňkom, ktorého vlani obvinili v kauze Voz.

Igor Matovič do popukania: ONE TIME... NEXT TIME
Tak sa zdá, že súčasná slovenská vládna garnitúra sa v svojich rozhodnutiach mýli pomerne často. Žiarivým príkladom je aj expremiér, exminister a dnes už len poslanec Matovič. Na najnovší výlev lídra OĽaNO upozornila humoristická stránka Zomri a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Referendum je jediné riešenie

Referendum je preto podľa Smeru-SD jediné riešenie na situáciu na Slovensku. Hegera kritizoval aj v súvislosti s kompenzáciami nárastu cien energií, keď namiesto riešenia situácie "kašle" na ľudí a zháňa podpisy pod novú väčšinu 76 poslancov.

Na referendum vyzýva aj mimoparlamentná strana Hlas-SD. Jej podpredseda Erik Tomáš na piatkovej tlačovej konferencii pripomenul, že aj situácia s energiami je pokračovaním chaosu a nekompetentnosti. "Táto vláda už padla a nemala by sa zostaviť," dodal.

Referendum bude v sobotu 21. januára. Ľudia sa budú môcť vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením NR SR. Má to zabezpečiť zmena ústavy. Referendum inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Flašík jednoznačne vláde: Mnohí z tohto KOALIČNÉHO MOČIARA skončia na DNE!
"Mám kolu a pukance - zábava graduje. Len aby záverečný titulok filmu nebol - KONIEC SLOVENSKA!" Nazývali ho reklamný mág. Dopomohol k vládnutiu mnohým. Dnes sa už do politiky príliš nehrnie, to však Fedorovi Flašíkovi nebráni komentovať verejné... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME