Brezno: Záchranári majú novú flotilu sanitiek (Galéria)
14 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Záchranári na Horehroní budú pacientom po novom pomáhať s flotilou šiestich nových sanitiek. Nemocnica s poliklinikou (NsP) Brezno na ich nákup získala vyše 900.000 eur z európskych zdrojov, vozidlá záchranárom slávnostne odovzdali vo štvrtok (12. 1.).

FOTO TASR – Lukáš Mužla
FOTO TASR – Lukáš Mužla
FOTO TASR – Lukáš Mužla
FOTO TASR – Lukáš Mužla
FOTO TASR – Lukáš Mužla

Nákup sanitiek pre záchranárov na Horehroní za približne milión eur spolufinancovala nemocnica sumou asi 80.000 eur. Vozidlá sú vybavené defibrilátormi s monitormi vitálnych funkcií či odsávačkami, ďalšie zdravotnícke vybavenie dodá nemocnica.

Nemocnica v Brezne prevádzkuje šesť staníc záchrannej zdravotnej služby, záchranári pokrývajú územie od Muránskej Huty až po Brusno. Sanitky boli preto prispôsobené členitému a hornatému terénu v tomto regióne.

"Kritériá boli nastavené tak, aby boli vozidlá s pohonom všetkých kolies so zvýšeným podvozkom. Našou úlohou je v čo najkratšom čase sa dostať k pacientovi čo najbližšie. Toto sú vozidlá, ktoré presne spĺňajú naše podmienky," uviedol hlavný zdravotnícky záchranár NsP Brezno Tomáš Mydlo. Ako dodal, dve nové vozidlá dostali záchranári aj v roku 2021, zvyšné doposiaľ využívané sanitky mali najazdených už viac ako 400.000 kilometrov.

Môžu TRESTNE STÍHAŤ za pandémiu Matoviča a spol.? V Česku už podobný prípad riešili
Štúdia šokovala Slovákov! Vláda počas covidu totiž totálne zlyhala. Až 21 tisíc úmrtiam sme sa mohli vyhnúť. A za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti oznámil, že... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme