Zmení sa počasie. Príde sneh alebo dážď?
12 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Počasie na Slovensku by sa mohlo v budúcom týždni zmeniť, priniesť by malo oblačnú a zamračenú oblohu. Na väčšine územia očakávajú meteorológovia zrážky, prechodne aj výdatnejšie. Otázne zatiaľ zostáva ich skupenstvo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Najťažšia otázka na zodpovedanie je skupenstvo zrážok. Sneženie je pravdepodobnejšie na horách a na západe Slovenska, pričom čím viac na východ, tým je pravdepodobnejší dážď," konštatuje SHMÚ.

Do budúceho štvrtka (19. 1.) môže podľa meteorológov spadnúť lokálne na našom území od 50 do 70 milimetrov (mm) zrážok. Na horách v nadmorskej výške približne nad 800 metrov nad morom pôjde väčšinou o sneženie. Najnižšia pravdepodobnosť sneženia a vytvorenia snehovej pokrývky je na dolnom Zemplíne, keďže táto oblasť bude po väčšinu času v teplom vzduchu.
"Celkovo bude nasledovný týždeň pomerne bohatý na zrážky," podotýka SHMÚ.

Matovič ZABRÁNI návratu MAFIE, aj keby mal ODSTÚPIŤ!
Ale zatiaľ srdciari OĽANO … nebojte, naozaj kľud! Návrh na odchod Igora Matoviča z postu lídra OĽANO nepadol. Tvrdí to na sociálnej sieti sám Matovič. Odmietol aj, že by sa hádal s Eduardom Hegerom. Poznamenal, že ak sa raz ich cesty rozídu, bude... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme