POZOR na Donovaloch! Chystá sa tam protest proti cenám energií a financovaniu samospráv
13 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Vodičov prechádzajúcich po ceste I/59 v úseku Staré Hory – Donovaly čakajú v piatok (13. 1.) obmedzenia v doprave, ktoré súvisia s chystaným protestným zhromaždením proti cenám energií a financovaniu samospráv. V čase od 17.00 do 18.00 h má dôjsť aj blokácii cesty.

Ako na sociálnej sieti informovala banskobystrická krajská polícia, vo štvrtok prijali oznámenie od predstaviteľov obce Staré Hory o pripravovanom proteste. Krajský dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici preto prijal opatrenia súvisiace s bezpečnosťou cestnej premávky v danom úseku.

Protestné zhromaždenie sa začína o 17.00 h pred obecným úradom a podľa webovej stránky samosprávy sa uskutoční pri zhasnutých svetlách. Účastníci budú mať baterky, sviečky a mobily.

"Protest je ohlásený, asistovať bude dopravná polícia a obecní hasiči. Parkovanie áut bude pozdĺžne popri ceste. Parkovisko pred obecným úradom uzavrieme," uviedol starosta Starých Hôr Marián Gajdoš. Zdôraznil, že zmeny sa dotýkajú každého občana, nielen obce ako inštitúcie.

Galéria: Prezidentka hovorila s predstaviteľmi cirkví
Diskusia o spolupráci, nádeji, solidarite a jednote boli témami, ktorým sa vo štvrtok venovala prezidentka SR Zuzana Čaputová spolu so zástupcami cirkví a náboženských spoločností. Udialo sa tak počas tradičného novoročného prijatia zástupcov... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!