Kyjev je v slepej uličke?
12 | 01 | 2023 I Milan Laca

Zelensky je v slepej uličke.

Kyjevský expert Soskin tvrdí -  porážka v Soledare zničí front a zaženie Zelenského do slepej uličky.

Koniec!

Kyjev už po kapitulácii Soledaru nemá silu a zbrane, aby si udržal svoje pozície, vyhlásil na svojom YouTube kanáli Oleg Soskin, poradca ukrajinského exprezidenta Leonida Kučmu. "Nečaká nás nič dobré. Bachmut budeme musieť opustiť, ak stratíme Soledar... Tanky, to sú všetko sľuby, nie sú žiadne ťažké tanky, žiadne rakety, žiadne delostrelecké zariadenia s dlhým dostrelom Musíme vám skutočne povedať, že v najbližších mesiacoch nebude mať Ukrajina žiadne zbrane a tlak zo strany Ruska sa stupňuje. Ukrajina už nemá silu odolávať tomuto tlaku,“ povedal Soskin.

Zelenskyj tvrdí, že v Soledare sa bojuje; Prigožin deklaruje dobytie mesta
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu informoval, že boje v meste Soledar na východe Ukrajiny pokračujú. Poprel tak tvrdenia ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny, ktorá v utorok aj v stredu opakovanie deklarovala, že toto strategicky... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr
Kto bude zodpovedný?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho vláda, podľa Soskina,  svojimi rozhodnutiami zahnali krajinu do slepej uličky a pokračujú v ničení mladých ľudí, posielajú ich do prvej línie. "A kto bude za to zodpovedný, Zelenskyj?  Kto?  Michail Podoljak bude zodpovedný, Alexej Danilov,  Alexej  Arestovič alebo Alexej Reznikov? Všetci sa očistia  je to,“ povedal Soskin.

Rusi tvrdia

Ruské Ministerstvo obrany vyhlásilo, že vzdušné sily  zablokovali Soledar zo severu a juhu a útočné oddiely bojovali v samotnom meste. Zakladateľ skupiny "Wagner" Jevgenij Prigožin informoval o úplnom ovládnutí Soledaru.

Zelenskyj koná

Pod predsedníctvom prezidenta Volodymyra Zelenského sa uskutočnilo zasadnutie najvyššieho veliteľa, na ktorom sa hovorilo o situácii v Bachmute a Soledare. "Uskutočnilo sa stretnutie veliteľstva vrchného veliteľa. Zdôrazňujem, jednotky, ktoré bránia tieto mestá, dostanú muníciu a všetko potrebné rýchlo a bez prerušenia. V konečnom dôsledku išlo o posilnenie ozbrojených síl o techniku ​​a zbrane, ktoré pochádzajú od partnerov“, vyhlásil Zelenskyj.

Ukrajina očakáva mohutný ruský útok
Ukrajinci hovoria o príprave ruských ozbrojených síl na masívny raketový útok. Ministerstvo obrany Ukrajiny zaznamenalo prípravu ruských ozbrojených síl na masívny útok. Oznámila to vedúca tlačového centra "Juh" Natalia Gumeňuková. Ozbrojené sily... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!