Naď má iný názor na politiku ako Matovič, Budaj má iný názor ako Naď. Čo sa deje v OĽaNO?
11 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Naď má iný názor na politiku ako Matovič, Budaj má iný názor ako Naď a Heger s Matovičom si zjavne nerozumejú. Jaroslav Naď sa však stotožňuje v svetonázore a v cieli v politike so straníckym kolegom a dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom. "Či to bude debata v rámci hnutia alebo debata, ktorá bude smerovať k tomu, že odídeme z hnutia, to je ešte otázne," načrtol. Hovorí o viacerých alternatívach. Ján Budaj má, ako vždy, vo všetkom jasno.

Podkopol Matoviča

S Hegerom hľadá Naď podľa svojich slov také riešenie, aby si mal volič čo vybrať v ďalších voľbách. "Čo dnes chýba voličovi, je alternatíva, ktorá má jasné zahraničnopolitické smerovanie a je proreformná a smeruje k tomu, aby to nebolo mantinelové. Ako je Progresívne Slovensko príliš liberálne a príliš ľavicové, tak sú niektoré stanoviská, ktoré Igor Matovič deklaruje, príliš konzervatívne a s nimi mám ja ako osoba problém," uviedol Naď s tým, že nejde o osobný konflikt s Matovičom. Povedal, že najmä v poslednom období má iný názor na to, ako sa má robiť politika, alebo kde majú byť priority.

Máte nejasnosti okolo referenda? (VIDEO)
Mainstream občanov na referendum a prípadnú účasť na ňom nijako nepripravuje, o záujme občanov svedčia komentáre pod príspevkami tých, ktorí právu rozumejú. Právnička Judita Laššáková odpovedá na najčastejšie kladené otázky, týkajúce sa hlasovania,... Čítať ďalej
06 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Naďov cieľ je jasný

K hľadaniu novej väčšiny v parlamente Naď povedal, že sa "podpisuje na viacerých frontoch". Očakáva podporu hnutia OĽANO, ako aj poslancov Sme rodina. Rokuje sa podľa neho aj s ďalšími nezaradenými poslancami. "Ja si myslím, že tento projekt môže byť úspešný," komentoval. Cieľom je podľa Naďa dovládnuť štandardné štyri roky. V prípade novej Hegerovej vlády nevylúčil zmeny na ministerských postoch. Komunikuje sa aj s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Neverí v spoluprácu so SaS

Naď potvrdil, že snem OĽANO sa uskutočnil online. Nevylúčil aj riadny snem. Vnútrostranícke diskusie však podľa neho prebiehajú aj mimo snemov.Naď nepredpokladá, že by sa mohla schváliť zmena Ústavy SR o možnosti skrátiť volebné obdobie. Poukázal na nesúhlas hnutia OĽANO s predčasnými voľbami, negatívny postoj očakáva aj od SaS.

Budajov názor na rozkol v OĽaNO

V OĽANO nie je rozkol, súčasná situácia je odrazom permanentnej vnútornej dynamiky hnutia. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister životného prostredia a člen občiansko-demokratickej platformy v OĽANO Ján Budaj

"Nenazval by som to rozkolom, myslím si, že v OĽANO je to permanentná situácia odrážajúca to, že hnutie má svoju vnútornú dynamiku," povedal Budaj. Nevylúčil, že spomínaná vnútorná dynamika môže viesť k rôznym scenárom, osobne však nechce o nich špekulovať a sám aktívne kroky v tomto smere nepodniká. "Som presvedčený, že OĽANO a ani Igor Matovič ešte nepovedali posledné slovo," zdôraznil vyhýbajúc sa priamej odpovedi na to, aká reálna je možnosť, že na pozícii lídra vymení Matoviča súčasný, dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

"Záleží na nich, či sú pripravení a ochotní takto spolupracovať, nič viac sa z druhej strany nepatrí k tomu hovoriť," upozornil. Nemyslí si však, že by sa Matovič nedokázal vzdať svojej pozície. "Je to človek, ktorý už dvakrát dokázal odísť v prospech verejného záujmu z funkcie bez toho, aby musel byť odvolaný," poznamenal.

Nik tu nebude manipulovať verejnou mienkou! Odvolaná vláda prijala nový zákon
Bezpečnostná rada (BR) SR by mohla mať nový výbor pre hybridné hrozby. Cieľom je posilniť odolnosť štátu a spoločnosti voči hybridným hrozbám a zabezpečiť medzirezortnú spoluprácu a koordináciu pri prijímaní súvisiacich opatrení. Vyplýva to z... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!