Na vlakovej stanici v Paríži útočil muž s nožom
11 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Niekoľko ľudí utrpelo v stredu na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži zranenia pri vyčíňaní útočníka s nožom. Pre agentúru AFP to uviedli zdroje z prostredia francúzskej polície, informuje TASR.

Policajti na útok reagovali výstrelmi, ktorými útočníka poranili a následne na stanici aj zadržali, uviedol zdroj AFP, ktorý si neželal byť menovaný.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin napísal o incidente na sociálnej sieti Twitter a poďakoval polícii za promptnú reakciu.
Útok narušil prevádzku stanice a spôsobil veľké meškania vlakov v rannej dopravnej špičke, vyplýva z údajov francúzskej železničnej spoločnosti SNCF.

Motív útočníka nebol bezprostredne známy. Francúzsko je po sérií teroristických útokov islamistických radikálov od roku 2015 v stave zvýšenej bezpečnostnej pohotovosti, pripomína AFP.

Rušná vlaková stanica Gare du Nord slúži ako uzol pre vlaky do Londýna a severnej Európy.

V novom čísle týždenníka Charlie Hebdo sú ďalšie karikatúry iránskych duchovných
Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo sa vrátil k zosmiešňovaniu iránskych duchovných a napriek protestom Teheránu a jeho spojencov vo svojom novom čísle zverejní ďalšie karikatúry iránskeho najvyššieho vodcu ajatolláha Alího Chameneího,... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!