Británia: Konzervatívneho poslanca suspendovali za vyjadrenia o očkovaní
11 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Britskí konzervatívci pozastavili Andrewovi Bridgenovi členstvo vo svojom poslaneckom klube za jeho vyjadrenia, v ktorých prirovnal očkovanie proti novému koronavírusu k holokaustu. TASR o tom informuje na základe správ agentúry DPA a stanice BBC.

Bridgen na Twitteri zverejnil údajnú štatistiku o vedľajších účinkoch očkovania, ku ktorej pripojil komentár: "Ako mi povedal jeden kardiológ, toto je najväčší zločin proti ľudskosti od holokaustu".

Bridgen vo svojich kritických vyjadreniach o vakcínach proti koronavírusu "prekročil hranicu", povedal v stredu Simon Hart, ktorý má v britskom politickom systéme funkciu označovanú ako chief whip, teda zodpovedá za koordináciu práce poslancov vládnucej strany.
Hart zdôraznil, že Británia by mala byť hrdá na to, čo sa podarilo dosiahnuť očkovaním. "Vakcína je najlepšia ochrana pred covidom, akú máme," uviedol a dodal, že nepravdivé informácie spôsobili škody a vyžiadali si životy.

"Andrewovi Bridgenovi preto s okamžitou platnosťou pozastavujem členstvo v poslaneckom klube, kým sa neuskutoční oficiálne vyšetrovanie," oznámil Hart.

Bridgen bude zatiaľ v parlamente pôsobiť ako nezávislý poslanec, píše BBC.

Bridgenovo pôsobenie v parlamente je od utorka pozastavené na päť pracovných dní za porušenie pravidiel o zverejňovaní oznamovaním finančných príspevkov.

Ruská generálska rošáda (Niečo sa chystá?)
Šojgu vymenoval náčelníka generálneho štábu Gerasimova za veliteľa spoločnej skupiny vojsk. Veliteľom spoločnej skupiny síl na Ukrajine sa stal armádny generál Valerij Gerasimov, náčelník generálneho štábu, informuje ruské ministerstvo... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!