Rusi ďalej zbroja, ale západ tvrdí, že sú na konci so silami
11 | 01 | 2023 I Milan Laca

Rusko znížilo intenzitu delostreleckého ostreľovania, na niektorých miestach až o 75 % .

Americkí a ukrajinskí predstavitelia informovali, že paľba ruského delostrelectva prudko klesla, v niektorých prípadoch až o 75 %, tvrdí americká televízia CNN. 

Čo sa deje?

Ako píše Ukrajinská Pravda, Americkí a ukrajinskí predstavitelia zatiaľ nemajú jasné ani jednotné vysvetlenie. Rusko môže prideľovať delostrelecké granáty kvôli nízkej úrovni dodávok, alebo to môže byť súčasť širšieho prehodnocovania taktiky, vzhľadom na úspešné ukrajinské ofenzívy.

Vojnový optimizmus...(VIDEO)
"Vrahovia tankov" zmenia priebeh vojny: bojové vozidlá západnej pechoty sa stanú železnou päsťou ozbrojených síl Ukrajiny, píšu médiá. Západné bojové vozidlá pechoty, dodané ozbrojeným silám Ukrajiny, pomôžu preraziť ruské obranné línie, píše... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Milan Laca

Rusko slabne

V každom prípade je pokles delostreleckej paľby ďalším dôkazom čoraz slabšej pozície Ruska na bojisku takmer rok po invázii, vyhlásili informačné zdroje americkej televízie.

Putin zas lavíruje

Predstavitelia amerických tajných služieb sa domnievajú, že ruský prezident Vladimir Putin sa v súčasnosti snaží vybudovať vnútropolitickú podporu pre vojnu.

Ukrajina sa však pripravuje

"Na severe Kyjevskej oblasti ženisti mínujú cesty možného postupu nepriateľských jednotiek." Napísal to veliteľ síl a prostriedkov obrany Kyjeva generálporučík Oleksandr Pavlyuk v Telegrame  "Ženijné jednotky ukladajú míny predovšetkým v oblastiach, dostupných tankom a na cestách pravdepodobného postupu nepriateľa, lesných úsekoch, pri elektrických  vedeniach a podobne". Spresnil, že to robia preto, aby nepriateľ rýchlo neprenikol do bojových útvarov jednotiek a aby mu delostrelectvo ďalej spôsobovalo vážne škody.

Kadyrov: Celé NATO podporuje Ukrajinu, no nie je schopné zmeniť pomer síl
"Nastal čas zaútočiť na Zelenského," napísal čečenský vodca. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov zverejnil na svojej stránke Telegram video, v ktorom hovorí: „Vidím, že niektorí ľudia sa obávajú zahraničnej pomoci Ukrajine. Nebojte sa, je to len schéma... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!