VIDEO! PIETNE ZHROMAŽDENIE V MICHALOVCIACH v napätej atmosfére! Došli Rómovia aj Kotlebovci
08 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Pietne zhromaždenie v Michalovciach, so začiatkom o 15:00 hodine prebiehalo v napätej atmosfére. Situáciu monitorovali policajné hliadky! Došli Rómovia, aj Kotlebovci z ĽsNS. Organizátor OZ Zemplínska parta sa od všetkých politických strán dištancovalo. 

Asi 2000 ľudí sa dnes zišlo na námestí v Michalovciach, aby si uctili pamiatku zdravotnej sestry Eriky, ktorá bola zavraždená na Nový rok v skorých ranných hodinách. Vrah, ktorý ju dobodal, Valentín H., mal 18 rokov. Ľudia stále prichádzali, zapaľovali sviečky. Na zhromaždenie, ktoré mestu Michalovce oznámilo OZ dorazili aj Kotlebovci a Rómovia.

OZ Zemplínska partia, ako organizátor protestu hneď v úvode deklarovali, že nesúhlas s trestným činom, ktorý sa stal.

„Zorganizovali sme to preto, aby Michalovce zostali Michalovcami takými, aké sú, mestom športu, tolerancie, nie nenávisti, strachu a kriminality. Chceme, aby ľudia normálne žili, žiadna nenávisť, žiadne útoky, žiadne osočovanie. Chceme si uctiť pamiatku nebohej, aby sa tu nenadávalo. Aby sme nenadávali, že títo sú kotlebovci, že prišli zabíjať Rómov. Žiadne urážky, žiadne útoky, doteraz sme žili v pokoji,““ uviedol na úvod Ľuboš Sabadoš, zástupca občianskeho združenia Zemplínska partia ako organizátor.

Políciu žiadal, aby riešila výroky na sociálnej sieti.

Zišli sme sa tu na námestí v Michalovciach 8. januára 2023 v podstate na začiatok nového roka. Udalosť 30. výročia štátnosti, žiaľ, spojila tragická udalosť, a to zákerná vražda Eriky, ktorá ešte nedávno mnohým z nás poskytla na urgente v michalovskej nemocnici prvú pomoc. Táto zákerná vražda, ešte doposiaľ nevieme, kým bola vykonaná, na to sú ale orgány činné v trestnom konaní. Dúfam, že bude odhalená," uviedla členka OZ Zemplínska partia, po slovách ktorých zahrali štátnu hymnu a nasledovala minúta ticha.

S vlajkami prišli pod tribúnu aj prívrženci kotlebovcov. A tiež Rómovia, ktorí ich vypískali.

Na pódium prišiela aj Marián Kotleba a tiež zástupca rómskej menšiny, ktorý prosil všetkých, aby zachovali pokoj a aby sa pomodlili a vzdali úctu zavraždenej Erike.Dodal, že nechcú nijaké problémy a že oni sú tam doma.

Davu sa prihovoril aj Kotleba.

Povedal, že prišli preto, aby upozornili vlády a politikov v Bratislave, aby si uvedomili, aká je situácia na východe Slovenska, a aby obrátili pozornosť na obyvateľov tohto regiónu. Kotleba vyzval prítomných, aby išli spoločne zapáliť sviečku na miesto tragédie a Rómov vyzval, aby sa pekne a v pokoji rozišli a aby všetkým dokázali, že sú slušní ľudia, ktorí neprišli robiť neporiadok, ale sú súčasťou komunity mesta.

VIDEO:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME