Nové poľské vojnové chúťky
08 | 01 | 2023 I Milan Laca

Poľsko presviedča partnerov v NATO o potrebe radikálneho oslabenia Ruska.

Nemecké noviny Die Welt napísali, že „údajne dokonca existovali návrhy, povoliť ukrajinským pilotom vzlietať z poľských základní“. Po intervencii generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga a americkej administratívy, však varšavskí politici „rýchlo ustúpili“.

Nové snahy

Poľsko sa snaží presvedčiť partnerov NATO, vrátane Nemecka a Francúzska, o potrebe radikálneho oslabenia Ruska a neprípustnosti nastolenia prímeria na Ukrajine za podmienok Ruskej federácie. Píše o tom denník Die Welt,  s  odvolaním sa na diplomatické zdroje na poľskom ministerstve zahraničia.

Tvrdá ruská odplata
Ministerstvo obrany ohlásilo vykonanie operácie odvety ruských ozbrojených síl za úder ozbrojených síl Ukrajiny na Makejevku. "Velenie spoločnej skupiny ruských síl uskutočnilo odvetnú operáciu, v reakcii na zločinecký útok kyjevského režimu na... Čítať ďalej
08 | 01 | 2023 | Milan Laca

Tvrdia...

"Lobujeme za oslabenie Ruska," povedal pre noviny predstaviteľ ministerstva, ktorý požiadal o anonymitu. "Neusilujeme sa o zničenie ruského štátu, ale o oslabenie Ruska, ktoré ho zbaví akcieschopnosti, s cieľom dosiahnuť mier v Európe aspoň na niekoľko desaťročí.  Naším cieľom je obmedziť Rusko raz a navždy. Nemôžeme urobiť lacný kompromis. Prímerie s podmienkami Ruskej federácie povedie len k prerušeniu konfliktu, ktoré bude trvať, kým Rusko opäť nenaberie silu. To nie je v našom záujme,“ vyhlásil poľský diplomat.

Všetko pre Kyjev

Politici vo Varšave opakovane tvrdia, že všetko, o čo Kyjev žiada, mu musí byť poskytnuté. Die Welt pripomenul, že niekoľko dní po začatí konfliktu Poľsko ponúklo presun 28 lietadiel MiG-29 na Ukrajinu. Noviny poukázujú na to, že aj Spojené štáty a Veľká Británia, ktoré Kyjevu poskytujú výraznú podporu, sú "menej radikálne", pretože sa okrem iného obávajú priamej konfrontácie medzi Ruskom a NATO.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME