Napätie po vražde v Michalovciach rastie! NA KOHO podáva europoslanec Pollák trestné oznámenie?
08 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Napätie po vražde v Michalovciach rastie. Rómovia vraždu odsudzujú, Kotlebova ĽsNS zvoláva zhromaždenie a eurposlanec Peter Pollák, podáva trestné oznámenie.  

Dodávka s logom Ľudovej strany Naše Slovensko už tretí deň brázdi ulice mesta Michalovce, na východnom Slovensku. Novoročná vražda, pri ktorej prišla o život mladá žena, otriasla celým Slovenskom. Vraha, 18 ročný Valentín H., poslal sudca do vyšetrovacej väzby. Ten proti tomu podal sťažnosť. V Michalovciach sa ľudia už rozlúčili s jeho obeťou, ale situácia je stále napätá. 

Vraha, ktorý v prvý deň roka 2023 v Michalovciach dobodal 46-ročnú ženu, vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Motívom boli peniaze. Žena si 1. januára o 6:30 vyberala peniaze z bankomatu, vrah ju usmrtil niekoľkými bodnými ranami. Útok zachytili aj kamery v uliciach mesta. Útočník unikal dva dni. Polícia ho nakoniec zadržala vo vlaku na železničnej stanici v Žiline, snažil sa ujsť do Českej republiky.

Rómovia z Michaloviec vraždu odsudzujú a na mieste tragédie zapaľujú sviečky. Napätie ale rastie a ulice Michaloviec brázdi auto ĽSNS, ktoré zvoláva ľudí na zhromaždenie. Predseda strany Kotleba, zároveň vyzýva na preventícne opatrenia v osadách, políciu Slovenskej republiky. 

"Strana Mariána Kotlebu verejné zhromaždenie na mestskom úrade neohlásila. V písomnom stanovisku, ktoré nám zaslali, sa odvolávajú na demokratické zásady. V rámci nich sa majú prísť ľudia vyjadriť aj k neriešeniu agresivity osadníkov, ktorá je podľa nich alarmujúca. Ľudí na námestie zvoláva aj miestne občianske združenie, ktoré sa od aktivít strany ĽSNS dištancuje," informuje portál tvnoviny.sk.

Europoslanec Peter Pollák podľa nich v sobotu podal na predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko trestné oznámenie.

„Využíva stranícke autá s polepom na to, aby vyzýval k zakročeniu proti rómskej komunite,” uviedol Pollák.

Podľa portálu tvnoviny.sk na pokojný priebeh zhromaždenia ľudí vyzval aj primátor mesta, akciu bude monitorovať polícia.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME