Zelenskyj McCarthymu: Počítame s vašou pomocou! McCarthy: Nečakajte BIANKO ŠEK!
07 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zablahoželal republikánovi Kevenovi McCarthymu k tomu, že sa stal predsedom Snemovne reprezentantov. A hneď potom ho uistil, že Ukrajina počíta s jeho „nepretržitou podporou“ a väčšou pomocou USA, informuje Breitbart.

Ukrajinský líder nezaháľal

„Gratulujem Kevinovi McCarrthymu k jeho zvoleniu za predsedu Snemovne reprezentantov Spojených štátov,“ napísal Zelenskyj na sociálnej sieti.

„Podpora USA vo všetkých oblastiach bola životne dôležitá pre úspech Ukrajiny na bojisku. Spoliehame sa na vašu pokračujúcu podporu a ďalšiu pomoc USA, aby sme priblížili naše spoločné víťazstvo,“ dodal.

McCarthy bol zvolený za predsedu Snemovne reprezentantov. Nahradil 82-ročnú veteránku Demokratickej strany Nancy Pelosiovú po vyčerpávajúcej sérii 15 hlasovacích kôl – čo sa nestalo už 163 rokov. Frakcia amerických republikánov prvého typu nazvaná „Taliban 20“ mu odoprela podporu a pokúsila sa zabezpečiť záruky v otázkach, ako je bezpečnosť hraníc a ako a kedy sa budú predkladať návrhy zákonov.

Paroubek NATVRDO: Ľudia už vidia, že niektoré správy médií o Ukrajine sú FANTASMAGÓRIE...
Čo je za zmenou rétoriky českej vlády o jednoznačnom víťazstve v rusko-ukrajinskom konflikte? Na túto otázku odpovedal moderátorke Jane Bobošíkovej v programe Aby bolo jasno český expremiér Jiří Paroubek. Rozhovor prinášajú české Parlamentní... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nebudeme vypisovať bianko šek

Pokiaľ ide o Ukrajinu, McCarthy je o niečo menej zanietený ako vodca republikánov v Senáte Mitch McConnell, ktorý kontroverzne tvrdil, že „poskytnutie pomoci Ukrajincom pri porážke Rusov je v súčasnosti prioritou číslo jedna pre Spojené štáty. A to napriek prebiehajúcim hraničným a inflačným krízam v krajine.

V októbri McCarthy povedal, že ľudia „nebudú vypisovať bianko šek na Ukrajinu“, ak budú uprostred recesie.

Kevin McCarrthy/Getty Images

Ukrajina už dostala od amerických daňových poplatníkov približne 100 miliárd dolárov – čo je  podľa kongresmana Thomasa Massieho ekvivalent „viac ako 200 miliónov dolárov v roku 2022 z každého okrsku Kongresu“.

Najnovšie administratíva Joea Bidena oznámila, že bude dodávať  bojové vozidlá M2 Bradley (BFV) na Ukrajinu – hoci Zelenskij sa sťažoval , že neexistuje „žiadny racionálny dôvod“ na to, že „zatiaľ nedostal“ ťažšie západné tanky, ako napr. Americká M1 Abrams alebo nemecký Leopard 2.

Mike Whitney: Plán na ROZPORCIOVANIE Ruska
"Po desaťročia sa v západných krajinách neustále podporuje myšlienka rozbitia Sovietskeho zväzu a Ruska. Bohužiaľ, sa v určitom okamihu zrodila myšlienka využiť na dosiahnutie tohto cieľa Ukrajinu. Aby sme takémuto vývoju zabránili, zahájili sme... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme