Paroubek NATVRDO: Ľudia už vidia, že niektoré správy médií o Ukrajine sú FANTASMAGÓRIE...
07 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Čo je za zmenou rétoriky českej vlády o jednoznačnom víťazstve v rusko-ukrajinskom konflikte? Na túto otázku odpovedal moderátorke Jane Bobošíkovej v programe Aby bolo jasno český expremiér Jiří Paroubek. Rozhovor prinášajú české Parlamentní Listy.

Bývalý náčelník generálneho štábu Armády ČR generál Šedivý v rozhovore pre ČTK k rusko-ukrajinskému konfliktu povedal, že sa musíme pripraviť na to, že to nebude tak, ako si prajeme. Môže sa podľa neho stať, že sa Rusom podarí dobyť celú Doneckú aj Luhanskú oblasť a front sa potom bude držať na ich hraniciach. 

Podľa generála Šedivého by sme sa mali pripraviť aj na varianty, že to nebude také ideálne, ako hovorí ukrajinský prezident Zelenskyj. Ako sa na tento pohľad pozerá Paroubek?

„Ten rozhovor ma prekvapil realistickosťou, musím povedať, že to nie je obvyklá realistickosť u komentátorov v tom mainstreame a je dobre, že to prichádza, dnes podobnú realistickosť v tom pohľade som počul aj dokonca v Českej televízii u známeho komentátora pána Dvořáka," skonštatoval Paroubek. 

Podľa českého expremiéra sa niečo deje v hlavách tých ľudí, ktorí si uvedomujú, "že aj napriek tým správam, ktoré dostávame dennodenne, že 400 pobitých Rusov prvého a 700 a 500 druhého, že sú to fantasmagórie z ríše snov a že tá situácia je pre ukrajinskú armádu po zmene stratégie Rusov, ktorí sa zameriavajú na útoky na energetickú infraštruktúru – podobne to urobilo koniec koncov NATO v niekdajšej Juhoslávii – takže tá situácia je vážna, ba kritická". 

"Takže teraz je ten okamih, kedy je možné rokovať o mieri, ale bohužiaľ pán Zelenskyj vydáva plány, kedy, ak vôbec, by mal byť takýto plán realizovaný, tak by to vyžadovalo bezpodmienečnú kapituláciu Rusov. A na to to nevyzerá,“ poznamenal Paroubek.

"Myslím si, že politické elity Západu vrátane Českej republiky sa zvoľna začnú vracať k politickému realizmu," uzavrel.

Celý rozhovor si môžete prečítať na portáli parlamentnílisty.cz.

Chmelár: Dnes už len hlupák nevidí, že cieľom NIE JE OSLOBODIŤ Ukrajinu, ale ROZLOŽIŤ Rusko!
Putin oznámil 36-hodinové jednostranné zastavenie paľby pozdĺž celej frontovej línie od piatka 12.00 h (10.00 h SEČ) do sobotňajšej polnoci (22.00 h SEČ). Ak by bolo dodržiavané, išlo by o prvé zastavenie bojov, odkedy ruské sily 24. februára 2022... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme