Karas ZVOZIL Kolíkovú: Váš návrh novely je NEPRIJATEĽNÝ!
07 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Návrh novely Trestného poriadku je v súčasnej podobe neprijateľný. Vyhlásil to dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas.

Legislatívu dala za rezort spravodlivosti do pripomienkového konania ešte vtedajšia ministerka Mária Kolíková (SaS). Subjekty vzniesli k návrhu 501 pripomienok, z toho 248 zásadných a päť hromadných.

"Trestný poriadok je oveľa citlivejší ako Trestný zákon. V podobe, ako je navrhovaný dnes, je neprijateľný," uviedol Karas. Dodal, že sa v súčasnosti sústredí na novelu Trestného zákona, ktorú chce založiť na dôvere zo strany odbornej komunity.

"Ak by sme túto vec dnes uzavreli a dostal by som mandát pokračovať aj s Trestným poriadkom, rád by som to s touto skupinou urobil, lebo by bol vyvážený. Rešpektoval by aj problémy, ktoré má dnes polícia s prieťahmi, rešpektoval by aj právo na obhajobu," zdôraznil.

Trestný poriadok je podľa jeho slov zatiaľ v čakačke. "Ale ak by sa mandát predĺžil čo len na pol roka, verte mi, že by sme prišli k rovnakým produktom ako teraz s Trestným zákonom. Mám tú ambíciu, mám podporu z odbornej komunity a viem aj ako," dodal.

Štúdia ŠOKUJE! Vláda počas covidu totálne zlyhala! Až 21 tisíc ZBYTOČNÝCH úmrtí
Potvrdené! Za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Vyplýva to zo štúdie poradenskej spoločnosti. Ak by vláda na čele s Igorom Matovičom a neskôr s Eduardom Hegerom zaviedla na Slovensku opatrenia, ako zaviedlo... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Štefan Harabin zrušil citlivé vnímanie prezidentky! (VIDEO)
„Polícia by lepšie urobila, keby stovky policajtov, ktorí majú za úlohu šmírovať na internete, kto má aký „nenávistný prejav“, radšej presunula k osadám, aby sa predišlo podobným tragédiám, akou bola vražda sestričky Eriky z Michaloviec“ vyjadril... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Ivan Mihale