Holandsko je HORE NOHAMI! Všetci hľadajú nacistické zlato
07 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Holandský národný archív (NA) zverejnil starú mapu, ktorá údajne ukazuje cestu k nacistickému pokladu v hodnote miliónov eur. Počas druhej svetovej vojny ho dvaja nemeckí vojaci ukryli pri dedine Ommeren na východe krajiny. Po zverejnení mapy poklad začali hľadať amatérski pátrači z celého Holandska. V sobotu to uviedla agentúra Reuters, informuje TASR.

Národný archív uviedol, že mapa označuje lokalitu, kde vojaci skryli štyri veľké drevené truhlice s diamantmi, rubínmi, zlatom, striebrom a ďalšími šperkami, ktoré ukradli po výbuchu v istej banke v auguste roku 1944.

Holandské úrady mapu získali od nemenovaného nemeckého vojaka tesne po skončení druhej svetovej vojny. Zložka, v ktorej sa mapa nachádzala, bola zverejnená minulý týždeň, keďže uplynulo 75 rokov, čiže maximálna lehota na jej utajenie.

Stará mapa údajne ukazuje cestu k nacistickému pokladu. Zdroj: Profimedia

Hovorkyňa NA Anne-Marieke Samsonová uviedla, že hoci sa existenciu pokladu nikdy nepodarilo stopercentne potvrdiť, inštitúcia sa v roku 1947 niekoľkokrát neúspešne pokúsila po truhliciach pátrať. Dodala, že NA "overil (historické) súvislosti a príbeh o poklade označil za vierohodný". Keďže sa ho však doteraz nepodarilo nájsť, existuje možnosť, že truhlice už medzičasom niekto stihol vykopať.

Paroubek NATVRDO: Ľudia už vidia, že niektoré správy médií o Ukrajine sú FANTASMAGÓRIE...
Čo je za zmenou rétoriky českej vlády o jednoznačnom víťazstve v rusko-ukrajinskom konflikte? Na túto otázku odpovedal moderátorke Jane Bobošíkovej v programe Aby bolo jasno český expremiér Jiří Paroubek. Rozhovor prinášajú české Parlamentní... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme