Belousovová k ŠTÚDII o úmrtiach počas covidu: Doslova VYVRAŽDILI mesto ako Čadca!
07 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Na Slovensku počas pandémie zomrelo na covid 26 786 ľudí. Cez 21-tisíc z nich podľa štúdie zomrieť nemuselo - keby nezlyhal manažment vlády. Štúdia ako príklad uvádza Dánsko, kde mali jednak dobrý menežment pandémie, ale aj dôveru občanov vo vládne rozhodnutia.

Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) však vidí problémy v opozícii,  či v dezinformáciách. Anna Belousovová (Národ a spravodlivosť) však tvrdí, že je načase, aby bola vyvodená trestnoprávna zodpovednosť voči všetkým tým, ktorí sú za smrť ľudí v počte obyvateľov menšieho slovenského mesta, zodpovední. 

Horší už len Poliaci a Bulhari

Slovensko podľa informácií RTVS dosiahlo 70-percentnú nadúmrtnosť oproti predpandemickému obdobiu. 

„Pozreli sme sa na to, že ak by Slovensko robilo tie opatrenia, ktoré robili tie najúspešnejšie krajiny, tak koľko potenciálnych životov sme mohli zachrániť,“ vysvetlil spoluautor štúdie Peter Pažitný. RTVS pripomína, že ak by sa SR inšpirovalo Dánskom, mohlo sa zachrániť 21 308 ľudí. Podľa Pažitného je za úspechom Dánska kvalitné vedenie krízy a vysoká dôvera obyvateľstva vo vládu.

Exminister Krajčí neúspech ospravedlňuje silnou dezinfokampaňou, zlou spoluprácou v koalícii, opozíciou, ktorá negovala opatrenia. "Potom tie opatrenia – a to čo aj odborníci hovoria sa veľmi ťažko tomu národu prijíma,“ argumentoval exminister.

Štúdia ŠOKUJE! Vláda počas covidu totálne zlyhala! Až 21 tisíc ZBYTOČNÝCH úmrtí
Potvrdené! Za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Vyplýva to zo štúdie poradenskej spoločnosti. Ak by vláda na čele s Igorom Matovičom a neskôr s Eduardom Hegerom zaviedla na Slovensku opatrenia, ako zaviedlo... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Začínali sme, ako "premianti"

"Slovensko bolo počas prvej vlny premiantom. Tvrdý lockdown zavedený od takmer prvého dňa pandémie priniesol očakávané výsledky. Ako uvádzajú autori štúdie, druhá a tretia vlna však dopadli katastrofálne práve kvôli zlým rozhodnutiam politikov," píše na sociálnej sieti rozhorčená Anna Belousovová.

Potom prišli pokusy na ľuďoch

"Ak si pamätáte, v druhej a tretej vlne začali pokusy bláznov vo vláde na čele s Matovičom na živých ľuďoch - na obyvateľoch Slovenska za asistencie pseudo odborníkov, zaplatených celebrít a médií. 20 tisíc ľudí zaplatilo svojimi životmi za neschopnosť, diletantstvo až debilizmus tejto vlády a jej napomáhačov na čele s prezidentkou. To je niečo neskutočné!" Pripomína Belousovová a menuje experimenty, ako atómovky alebo "druhé SNP" a kšefty okolo toho.

Je čas na trestnoprávnu zodpovednosť

"Doslova vyvraždili také mesto ako je Čadca!!! Ak niekto volá po spravodlivosti v otázkach vyvodenia trestnej zodpovednosti voči politikom za privatizáciu a iné hmotné škody napáchané na Slovensku a jeho občanoch, tým skôr je načase žiadať vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči tým, ktorí majú na svedomí smrť tisícov našich spoluobčanov," upozorňuje politička s tým, že podľa nej nie je možné, aby zotrvávali vo funkciách a tvárili sa, ako keby sa nič nestalo. 

Chce veriť v spravodlivosť

"Nie je na čase, aby sa zobudil a konal generálny prokurátor a ďalší kompetentní?! Alebo sa budeme ďalej tváriť, že pandémia sa skončila, zabudnite?! Chcem veriť v spravodlivosť. Chcem sa dožiť toho, že títo zločinci budú stáť pred súdom. Inak všetky reči o demokracii, právnom štáte a rovnosti pred zákonom sú len prázdne reči a to, čo žijeme je fašizmus," uzatvára tvrdo Belousovová.

&set=a.407684465974901

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme