Vraj bude konflikt s Ruskom!
05 | 01 | 2023 I Milan Laca

Bývalý plukovník britskej armády hovorí o začiatku vojny medzi Ruskom a NATO v roku 2023.

Plukovník britských ozbrojených síl Bretton-Gordon predpovedá vypuknutie vojny medzi Ruskom a NATO v tomto roku.
Vraj bude

Plukovník vo výslužbe Hamish de Bretton-Gordon v rozhovore pre The Telegraph povedal, že v  roku 2023 sa začne vojna medzi Ruskom a NATO.

Kyjev udrie na jar!
Šéf vojenskej rozviedky Ukrajiny Budanov povedal že Kyjev plánuje ofenzívu na jar. Veliteľ Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov vyhlásil že Kyjev plánuje na jar zintenzívniť bojové akcie,... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Milan Laca

NATO sa zapojí

Podľa Brettona - Gordona, sa v roku 2023 môže Severoatlantická aliancia zapojiť do konfliktu na Ukrajine  ako jedna zo strán. "Som znepokojený tými, ktorí si myslia, že pravdepodobnosť zásahu NATO na Ukrajine v roku 2023 je takmer nulová," povedala Bretton-Gordon.

A čo Rusi?

Predseda Výboru pre zahraničné vzťahy Rady federácie Konstantin Kasačov vyhlásil,  že hrozba útoku NATO na Rusko je načrtnutá zámermi Ukrajiny vstúpiť do aliancie a vrátiť si stratené územia. Zdôraznil, že táto hrozba bude zastavená všetkými možnými aj nemožnými prostriedkami.

Americkí nadšenci 

Analytici amerického centra RAND Corporation zasa predpovedali, že ukrajinský konflikt vytvoril „jedinečný súbor okolností“ pre „obmedzený ruský útok na NATO“. Podľa ich názoru by v prípade eskalácie mohli Spojené štáty zaútočiť na Rusko, aby ochránili svojich spojencov v Severoatlantickej aliancii.

Patriarcha Kirill vyzval na prímerie na Ukrajine počas pravoslávnych Vianoc
Patriarcha moskovský a celej Rusi Kirill vo štvrtok vyzval na prímerie na Ukrajine počas pravoslávnych Vianoc, ktoré sa v Rusku i na Ukrajine slávia v piatok. "Ja, Kirill, patriarcha moskovský a celej Rusi, sa obraciam na všetky strany tohto... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!