Vojenský expert odhadol silu fregaty "Admirál Gorškov" (VIDEO)
04 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Expert Maltsev: na svete neexistuje silnejšie vyzbrojená loď ako admirál Gorškov

Fregata Admirál Gorškov, vybavená hypersonickými zirkónmi, je dnes najsilnejšie vyzbrojenou loďou na svete, povedal pre RIA Novosti Vladimir Malcev, predseda Hnutia na podporu všeruskej flotily. Fregata slávnostne vstúpila do bojovej služby v stredu.

"Ide o unikátnu loď. Čo sa týka výzbroje, nemá dnes vo svete obdobu v žiadnej krajine na svete. Dokonca aj tie lode, ktoré sú vyššej triedy, majú oveľa slabšie zbrane," povedal Malcev. Podľa neho je loď schopná riešiť bojové misie kdekoľvek vo svetových oceánoch a samostatne pôsobiť proti celému oddeleniu vojnových lodí. Malcev pripomenul, že „ Admirál Gorškov “ nesie nielen „ Zirkon “, ale aj ďalšie riadené strely „Onyx“ a „ Kaliber “.

Putin pritvrdil
Ruský prezident Vladimir Putin v stredu vyslal fregatu triedy Admirál Gorškov vyzbrojenú novými hypersonickými raketami Zirkón (Cirkon) na cvičenia do Atlantického a Indického oceánu i Stredozemného mora. Putin to oznámil vo videorozhovore s... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Na stredajšom ceremoniáli sa zúčastnili ruský prezident Vladimir  Putin, ruský minister obrany Sergej Šojgu a veliteľ lode Igor Krokhmal. 

Podľa Putina je Zirkón schopný spoľahlivo chrániť bezpečnosť krajiny. Ruský prezident zdôraznil, že fregata je príkladom „skvelej spoločnej práce, ktorá priniesla dobré, očakávané výsledky“. Poznamenal, že fregata ochráni krajinu pred potenciálnymi vonkajšími hrozbami. "Nemá analógy v žiadnej krajine na svete," povedal Putin a dodal: "Som si istý, že takéto silné zbrane spoľahlivo ochránia Rusko pred potenciálnymi vonkajšími hrozbami a pomôžu zabezpečiť národné záujmy našej krajiny."

Ako poznamenal Shoigu, rakety prekonávajú akúkoľvek protivzdušnú obranu a protiraketovú obranu, lietajú až tisíc kilometrov rýchlosťou až 9 Mach.

Vojne pravda naozaj prekáža
Už grécky dramatik Aischylos konštatoval, že prvou obeťou vojny je pravda. Najlepším dôkazom, že trafil klinec po hlavičke, je, že si to pripomíname dodnes, konštatuje vo svojom komentári pre denník Pravda publicista Ivan Hoffman. Názor Ivana... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!