Ochranka, luxusné auto a ešte aj kráľovské odmeny! Policajný prezident Hamran musí mať radosť
04 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Policajný prezident Štefan Hamran sa má kráľovsky. Vzhľadom k tomu, že Slovensko prežilo turbulentný rok a vláda "šetrila" kde sa dá, teda na občanoch, na rezorte ministerstva vnútra si z toho ťažkú hlavu zrejme nerobili. Vedenie si rozdalo tučné prémie a v novembri a decembri vynaložilo na odmeny takmer 20 miliónov eur. Samotný Hamran si prilepšil o o viac ako 11-tisíc eur.

Plat policajného prezident sa pohybuje na úrovni 4 500 eur, a tak Štefan Hamran spolu s odmenami mohol za rok 2022 zarobiť vyše 65-tisíc eur, čím pri pohľade do majetkových priznaní konkuruje aj predsedovi vlády. Informujú o tom Hospodárske noviny a dopĺňajú, aby sa nezabúdalo, že to nie všetko. "Ešte koncom roka 2021 mu minister Roman Mikulec umožnil využívať na svoju osobnú prepravu vozidlo zodpovedajúce štandardu prezidentky, šéfa parlamentu či predsedu vlády. Išlo o najnovšie BMW 750i XDrive 7L, ktorého cena sa mohla šplhať k sume 190-tisíc eur."

POZRITE na tie SUMY! Takéto odmeny vyplácali ministerstvá
Jednotlivé ministerstvá aj tento rok prilepšili svojim zamestnancom. Vyplácali bonusy za výkon, valorizáciu za infláciu alebo aj príspevky k okrúhlym narodeninám. Celkové sumy sa v prípade niektorých rezortov vyšplhali na naozaj vysoké sumy.... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ostatní smútiť nemusia

Prvý viceprezident Branko Kišš dostal za mesiace január až november odmeny 6 750 eur, za december to bolo 1 900 eur.

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko si v roku 2022 za obdobie január až november polepšil sumou vo výške takmer 5 900 eur. V decembri dostal aj on odmenu vo výške 1 900 eur.

Hamranov údajný obľúbenec Ján Čurilla, ktorého nadriadení napriek vznesenému obvineniu začiatkom roka 2022 menovali do funkcie zástupcu riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry odboru Bratislava je aj tým, že čelí závažným podozreniam z manipulácie trestných konaní. V priebehu uplynulých 12 mesiacov mu tiež udelili niekoľko odmien. „Ján Čurilla dostal v roku 2022 za mesiace január až november odmeny vo výške 3 817 eur. Za mesiac december 1 250 eur,“ potvrdilo pre HN ministerstvo vnútra.

Valorizácia odmien pre odsúdených si vyžiada viac ako milión eur
Valorizácia odmien pre odsúdených si vyžiada viac ako milión eur. Vyplýva to z nariadenia vlády o výške pracovnej odmeny a podmienkach jej poskytovania odsúdeným, ktoré vládny kabinet schválil na štvrtkovom online rokovaní. "Navrhované výšky... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!