Rusi postune ničia žoldnierov
03 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Ruské ozbrojené sily zasiahli miesta „cudzej légie".

Vzdušné sily  Ruskej federácie vykonali vysoko presné údery na body „cudzej légie“ v oblastiach Maslyakovka a Kramatorsk Doneckej ľudovej republiky (DĽR), pričom odstavili viac ako 130 zahraničných žoldnierov. Oznámil to 3. januára oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálporučík Igor Konašenkov.

„Viac ako 130 zahraničných žoldnierov bolo zničených vysoko presnými údermi ruských vzdušných a kozmických síl na miesta dočasného rozmiestnenia jednotiek cudzineckej légie v oblastiach osád Maslyakovka a mesta Kramatorsk v DĽR,“ povedal.

Kto bojuje na strane Ukrajiny?

26. decembra dôstojník Ľudových milícií Luhanskej ľudovej republiky (NM LĽR) Andrej Maročko povedal, že v zóne špeciálnej operácie na Ukrajine bojujú žoldnieri z viac ako 30 krajín . Poznamenal, že prítomná je nemčina, francúzština, taliančina a poľština. Ešte predtým, 9. decembra, Maročko uviedol, že zahraniční žoldnieri, ktorí nedávno podpísali zmluvu, začali pod rôznymi zámienkami odmietať ísť do bojovej zóny v Artemovsku. Poznamenal, že Kyjev ich tam láka podvodom, aby kompenzoval straty medzi svojimi jednotkami.

Ukrajinsko-americký sen...
Ukrajina oslobodí Krym do jesene - americký generál Godges. Bývalý veliteľ americkej armády v Európe, generál vo výslužbe Ben Godges predpovedá, že Ukrajina oslobodí Ruskom okupovaný Krym do konca augusta, ak jej Západ bude naďalej poskytovať... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!