Ruské regióny sú stále "na muške" ukrajinskej armády
02 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Ráno 2. januára zaútočili ukrajinské jednotky na ruskú hranicu Brjansk. V dôsledku útoku bolo poškodené napájacie zariadenie nachádzajúce sa v okrese Klimovsky. Berú si Ukrajinci príklad od Rusov?

V zariadení vypukol rozsiahly požiar. Podľa šéfa regiónu Alexandra Bogomaza sa nikto nezranil.

Ďalší pokus AFU zasiahnuť zariadenia na ruskom území sa uskutočnil vo Voronežskej oblasti. V noci ruské sily protivzdušnej obrany zostrelili malý prieskumný dron vypustený z Ukrajiny. Vzdušný cieľ sa podarilo zachytiť pri meste Voronež ležiacom asi 200 kilometrov od ukrajinských hraníc. Vláda regiónu Voronež potvrdila incident a oznámila, že nedošlo k žiadnym obetiam ani ničeniu.

Ukrajinská armáda sa pravdepodobne pokúsila zasiahnuť ruské letisko v Baltimore nachádzajúce sa v oblasti. Údajne tam majú základňu ruské nadzvukové stíhacie bombardéry Su-34.

Rusko-ukrajinský "Silvester"
Rusi opäť udreli Dňa 31. decembra zaútočila ruská armáda na objekty vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, zapojené do výroby bezpilotných lietadiel. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruskej federácie . Čo hovoria Rusi Podľa... Čítať ďalej
01 | 01 | 2023 | Milan Laca

Útočia na civilné objekty

Ukrajinské sily ostreľovali aj ruský Belgorod. Pohraničná obec Murom sa dostala pod paľbu ukrajinského delostrelectva. Podľa guvernéra regiónu Vjačeslava Gladkova boli poškodené dva súkromné ​​domy a jedno auto, k zraneniu osôb nedošlo.

Ukrajinská armáda pokračuje v pokusoch spôsobiť Rusku čo najväčšie škody. Ruské pohraničné dediny sú neustále ostreľované ukrajinským delostrelectvom. Ukrajinskí vojenskí velitelia sa poučili z ich ruských kolegov a začali sa zameriavať na zariadenia energetickej infraštruktúry, ktoré môžu dosiahnuť na ruských územiach. Takéto útoky sú zamerané najmä na terorizovanie obyvateľstva v pohraničných oblastiach Ruska, keďže nemajú žiadny významný vojenský dosah. Väčšina civilistov už bola z týchto dedín evakuovaná, ale útoky umožňujú Ukrajincom tvrdiť, že môžu predstavovať určitú hrozbu pre ruských civilistov.

Rusi prijali opatrenia

Pokiaľ ide o prebiehajúce pokusy ukrajinských bezpilotných lietadiel dostať sa k vojenským zariadeniam umiestneným v rôznych západných regiónoch Ruska, stále predstavujú významnú hrozbu, a to aj pre ruské letectvo. Po troch pomerne úspešných útokoch ukrajinských bezpilotných lietadiel v Saratovskej (2-krát) a Riazanskej (raz) oblasti zlyhali najnovšie pokusy Ukrajiny zaútočiť na letiská. Ruská armáda pravdepodobne prijala opatrenia na posilnenie bezpečnosti v strategicky dôležitých objektoch. Niektorým nepriateľským lietadlám vypusteným z ukrajinského územia sa však stále podarí prekročiť hranice a preletieť stovky kilometrov nad Ruskom, kým ich zachytia nad vojenskými zariadeniami.

Šéf NATO vyzval Západ, aby zvýšil výrobu zbraní pre Ukrajinu
Západní spojenci musia v nadchádzajúcich mesiacoch zvýšiť výrobu zbraní, aby plne zabezpečili zásobovanie Ukrajiny vo vojne proti Rusku, uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Počas bojov na Ukrajine sa podľa Stoltenberga spotrebúva... Čítať ďalej
01 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!