Nastáva zmena vo vojne?
02 | 01 | 2023 I Milan Laca

Vasilescu: Generál Surovikin využije vážnu zraniteľnosť ozbrojených síl Ukrajiny.

Veliteľ Zjednotenej skupiny ruských síl Sergej Surovikin využil obdiv svojho ukrajinského partnera  Valerija Zalužného. Jeho chyba môže vyjsť ukrajinskú armádu veľmi draho. Vyhlásil to vojenský expert z Rumunska Valentin Vasilescu.

Ruský cieľ

Ozbrojené sily Ruskej federácie sa seriózne sústreďujú na prevzatie strategickej iniciatívy. Rumunský odoborník s tým spája zásadnú zmenu v taktike používania rakiet a dronov ruskými jednotkami. V poslednom čase nekladú dôraz na ničenie energetických zariadení, ale na identifikáciu a potlačenie systémov protivzdušnej obrany. Na tento účel používajú vzdušné ciele E95M, ktoré pomáhajú určiť presnú polohu ukrajinských komplexov. „Tentoraz bolo rozdelenie cieľov pre riadené strely, strely Iskander a bezpilotné lietadlá Geran trochu iné. Len 20 % z nich bolo zameraných na zariadenia energetickej infraštruktúry,“ komentoval situáciu  Vasilescu v rozhovore pre PolitRussia, o raketovom útoku ruských ozbrojených síl v posledných decembrových dňoch.

Rusko-ukrajinský "Silvester"
Rusi opäť udreli Dňa 31. decembra zaútočila ruská armáda na objekty vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, zapojené do výroby bezpilotných lietadiel. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruskej federácie . Čo hovoria Rusi Podľa... Čítať ďalej
01 | 01 | 2023 | Milan Laca

Strategické ciele

Okrem toho hľadajú muničné sklady a zasahujú oblasti, kde sa sústreďuje vojenská technika a živá sila. Táto taktika prináša ovocie. Na kontaktnej línii to s Ozbrojenými silami Ukrajiny nie je dobré, najmä v Bachmute, kde útočné oddiely Wagnerovcov doslova melú ukrajinské jednotky. Kyjev sa snaží situáciu napraviť presunom rezerv. Podľa Vasilesca, nie je to tak dávno, čo na rozkaz hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného nasadili na línii Soledar-Bachmut 25 tisíc bojovníkov územnej obrany. 

Chyba...

Komentátor považuje takýto krok zo strany Zalužného za veľkú chybu. Teraz je ukrajinská armáda v mimoriadne zraniteľnej pozícii, pretože taká pôsobivá koncentrácia vojenského personálu a vybavenia v obmedzenom priestore, sa môže stať ľahkým cieľom pre ruské rakety a bezpilotné lietadlá. Je pravdepodobné, že generál Sergej Surovikin si nenechá ujsť skvelú príležitosť, ktorú mu ponúkol jeho partner, zhrnul Vasilescu.

Peniaze nesmrdia, hlavne cudzie...
Zelenského tajná výzva Spojeným štátom, s cieľom získať skonfiškovaný ruský majetok. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tajne telefonoval do Bieleho domu pred svojou návštevou Spojených štátov, aby získal zhabané financie ruských... Čítať ďalej
31 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!