Na štadióne FC Santos sa začala rozlúčka s legendárnym Pelém
02 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Brazílčania prišli vzdať poslednú úctu futbalovému velikánovi Pelému, ktorý zomrel minulý štvrtok vo veku 82 rokov.  Rakvu s pozostatkami trojnásobného majstra sveta vystavili na štadióne klubu FC Santos, v ktorom Pelé prežil najúspešnejšie roky kariéry.

FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP
FOTO TASR/AP

Podľa CNN prenesie v utorok pohrebný sprievod Pelého rakvu ulicami mesta Santos, vrátane prechodu po ulici, kde žije Pelého 100-ročná matka Celeste Arantesová. Sprievod bude pokračovať na miesto posledného odpočinku Pelého, na cintorín Memorial Necrópole Ecumênica, kde sa bude konať súkromný pohreb rodinných príslušníkov.

S Pelém sa prišli rozlúčiť stovky fanúšikov. Pri rakve nechýbali kytice kvetov od Neymara, Romaria, predstaviteľov Brazílskej futbalovej federácie či FC Santos. Očakával sa aj príchod nového brazílskeho prezidenta Luiza Inacia Lulu da Silvu a šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina. Rozlúčka potrvá do utorka, ked sa procesia s rakvou vydá ulicami Sao Paula na cintorín Memorial Necropole Ecumenica, kde Pelého pochovajú v úzkom rodinnom kruhu. Informovala o tom agentúra AP.

GALÉRIA: Vo Vatikáne sa začala rozlúčka verejnosti so zosnulým Benediktom XVI.
Vo vatikánskej Bazilike sv. Petra vystavili v pondelok na tri dni telo zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI. Rady veriacich, ktorí sa s ním prišli rozlúčiť a vzdať mu úctu, sa vo Vatikáne tvorili už pred svitaním. Dvere baziliky sa pre... Čítať ďalej
02 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!