JUDr. Radačovský: Poďme sa hrdiť pomocou vlastným občanom (VIDEO)
03 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Emeritný sudca a europoslanec JUDr. Miroslav Radačovský (Slovenský patriot) svoju novoročnú zdravicu poňal úplne inak, ako jeho kolegovia z politickej scény. Praje ľuďom starostlivosť, akú majú zo zákona spoločenské zvieratá.

Radačovský si myslí, že práve štát je ten, kto by mal zabezpečiť občanom dôstojný život. Ten budeme mať len vtedy, keď nás aj v Bruseli budú zastupovať ľudia, ktorí v EÚ presvedčia, že práve EÚ sa nezaobíde bez národných štátov. Myslí si preto, že vo voľbách by sme mali tak, ako to pripomenul aj Vladimír Mečiar, hlasovať za ľudí, ktorí dbajú o sebavedomie Slovenska a nie o cudzie záujmy.

Novoročné prianie 

"Pracovať a žiť pre Slovensko je predovšetkým pracovať a žiť pre generácie našich detí," začína prianím do roku 2023 predseda strany Slovenský patriot, JUDr. Miroslav Radačovský. Jeho prianie hovorí o živote bez strachu z vojny a o živote v dôstojných podmienkach. 

V tejto súvislosti pripomína prijatie zákona o veterinárnej starostlivosti, ktorý spoločenským zvieratám zabezpečuje dôstojné bývanie, riadnu stravu, bezplatnú lekársku starostlivosť a pokiaľ to nezabezpečíme, hrozí nám trestné stíhanie za týranie zvieraťa. JUDr. Radačovský by si želal, aby vlády zabezpečila občanovi aspoň toľko práv, ako je zabezpečené zákonom pre psíka.

"Občan si zaslúži mať tie základné práva také, aké štát zabezpečuje psíkom pod následkom trestného stíhania,"myslí si europoslanec. 

Remišová ide do útoku! Chystá sa na voľby
Stredové, pravicové a konzervatívne sily by mali vytvoriť silný a jednotný blok založený na spoločných hodnotách, aby vo voľbách neprepadol ani jediný hlas voličov. V rozhovore pre TASR to skonštatovala vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika... Čítať ďalej
02 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Dehumanizácia človeka, humanizácia zvieraťa - prečo je to tak

"Postarať sa o opusteného psíka alebo mačku je oveľa jednoduchšie, ako postarať sa o človeka. Mačičku, alebo psíka odnesieme do útulku, ten je zriadený so súhlasom štátu. Ak stretneme bezdomovca, alebo hladujúceho, štát si nedal tú námahu zabezpečiť niečo také, aby som ho mohol odprevadiť tam, kde sa oň postará štát,"vysvetľuje Radačovský. 

Pripomína tiež, že nie všetci žijeme v takých podmienkach, aby sme sa boli schopní postarať o prípadného bezdomovca. 

"Ja som presvedčený, že keby občania žili v takom komforte, na takej úrovni a s takým príjmom, že by boli schopní sa postarať aj o toho spoluobčana v núdzi, tak by to určite urobili. Občania však majú problém postarať sa sami o seba a o vlastné deti," vyjadruje presvedčenie JUDr. Radačovský, ktorému sa nepáči, že pred voľbami sa ľuďom kadečo nasľubuje, ale potom sa to ťažko zrealizuje.

Staráme sa o všetkých, poďme sa začať o svojich

"Žijeme v strede Európy, máme euro, hrdíme sa tým, akými miliónmi pomáhame bojujúcej Ukrajine, mohli by sme sa hrdiť aj tým, ako pomôžeme vlastným občanom," poznamenáva JUDr. Radačovský. Tí budú mať práve v súvislosti s dianím na východe Ukrajiny život čím ďalej, tým ťažší.

Postavili republiku, teraz nikoho nezaujímajú

JUDr. Radačovský poukazuje aj na situáciu seniorov, ktorí postavili množstvo podnikov, ciest,  priehrad, elektrární, škôl, či nemocníc, dnes dostanú 4-5 stovák dôchodok.

"Títo ľudia sú prinútení nakupovať holandské mlieko, mäso z Austrálie a vlastná produkcia zmizla. Aj títo ľudia si zaslúžia úctu," hovorí Radačovský s prízvukom na to, že Slovensko musí byť hrdý štát s vlastnou ekonomikou, poľnohospodárstvom, podnikateľskou vrstvou a nesmie byť len akýmsi príveskom EÚ.

Radačovský boj nevzdáva! Mrzí ho jednosmerné vytváranie názoru na prípad smrti gen. Lučanského. Vyjadril sa aj Blaha
Milan Lučanský zomrel 29.12.2020. Presne dva roky po smrti zverejnila prokuratúra uznesenie, ktorým zastavila všetky stíhania súvisiace s jeho smrťou. Podľa ich záveru je vraj nespochybniteľné, že bývalý policajný prezident zomrel bez cudzieho... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Len vďaka EÚ sme to, čo sme

Radačovský vyvracia mýtus, ktorý sa snažia nahovoriť nám niektorí liberálni politici, ktorí sa cítia byť viac Európanmi, ako Slovákmi. 

"Ja tvrdím opak. EÚ si raz musí uvedomiť, že bez nás, národných štátov je ona nikto a že my z tej EÚ jednoducho neodídeme. My tam budeme a Brusel nás bude musieť rešpektovať a počúvať. Sme suverénny národný štát a takto sa musíme aj správať,"je presvedčený Radačovský.

Generačná výmena

Podľa Radačovského to celé musí mať v rukách vláda, ktorá nebude poddaná ani USA, ani EÚ, ale bude pracovať v prospech Slovenska. Takých máme na Slovensku dosť.

"Nechcú však byť súčasťou intríg, hádok a diskreditácie," upozorňuje Radačovský. Poprosil teda občanov o to, aby sa vo voľbách udiala akási generačná výmena,aby sme nevolili stále rovnakých ľudí.

Mečiar mu dáva za pravdu

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky Vladimír Mečiar povedal, že "S vlastnosťami, ktoré Slováci majú, sú národom, ktorý môže veľa dokázať. Nebudeme svetovládni, ale môžeme u seba vybudovať domov, ktorý môže byť zaujímavý aj pre druhých. Ale musíme ho budovať sami, pre seba, so skúsenosťami aj iných. Želám len jedno, aby skončili s experimentami vo voľbách. Nech nevolia ľudí, ktorí nemajú perspektívu, ani životopis."

VIDEO: Podľa Vladimíra Mečiara je Fico samovrah
1. januára 1993 oznámil vznik SR na námestí SNP a získal si prívlastok "otca vlasti". Takmer 81-ročný expremiér Vladimír Mečiar pri tejto príležitosti pripomína nie len tento okamih, ale vyvracia mýtus o tom, že je autorom jednoobvodového volebného... Čítať ďalej
02 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME